Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οι δημοτικές εκλογές στο Αγρίνιο διαμορφώνουν νέες συμμαχίες και «Λυκοφιλίες»!



Δεν ξέρω ποιο είναι το κλίμα που εσείς εισπράττετε, συζητώντας με ανθρώπους του Δήμου μας και στο νομό θα έλεγα για τις Δημοτικές εκλογές… πάντως αυτό που εγώ έχω εισπράξει από τους περισσότερους είναι αρνητικό.
Για την ακρίβεια ακούω λέξεις σκληρές .. πολύ σκληρές.
Και για να με καταλάβετε καλύτερα, λέξεις σαν αυτές που χρησιμοποιούμε όλοι μας όταν μιλάμε για την σημερινή πολιτική κατάσταση…
Όσοι δε, στοιχίζονται πίσω από την πολιτική του μνημονίου και της εξάρτησης της χώρας μας από το ΔΝΤ κινδυνεύουν με φούμο! Καθώς επίσης και αυτοί που κουβαλούν μαζί τους κάθε φορά γνωστά «λαμόγια» τα οποία η κοινωνία σαφώς γνωρίζει. Αυτοί δηλαδή που καταφέρνουν να εκτοπίζουν άξιους και ανιδιοτελείς πολίτες, σε πολλές δε περιπτώσεις ακόμη φίλους και συνεργάτες των πέτρινων χρόνων!  
Η πιο «ήπια» πρόταση που ακούω είναι ότι … «είναι όλοι ίδιοι».
 Είναι έτσι όμως τα πράγματα;
Στο Αγρίνιο ο εκλεκτός του κόμματος του ΠΑΣΟΚ....
και ενός «ιδιότυπου» κατεστημένου που διαφεντεύει στην πόλη, απερχόμενος δήμαρχος φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του για την κρατούσα κατάσταση και την τρόικα του ΓΑΠ που θέλει να αδειάσει την επετηρίδα από το παλιό ΠΑΣΟΚ!
 Το θέμα του «αντάρτη» που προέκυψε στο Αγρίνιο (για τον γιατρό ο λόγος) ο κ. Μοσχολιός και οι συν αυτόν μάλλον θα πληρώσουν την εσωκομματική εκλογική τους συμπεριφορά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που «άδειασαν» τον Αντωνόπουλο και όχι μόνο γι’ αυτόν το λόγο!   
 Η περίπτωση του κ. Τραπεζιώτη είναι λίγο διαφορετική. Από τη μία η «υπερβολική» φιλοδοξία του, από την άλλη η  ρήξη του με το Σώκο και το παλιό κέντρο εξουσίας του ΠΑΣΟΚ (φίδι που έβαλαν στον κόρφο τους), καθώς και η όλη τακτική του, αντανακλά τους ανταγωνισμούς των εσωτερικών δυνάμεων που υπάρχουν στο «κίνημα». Η ταύτισή του με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ-ΝΑ και η μεθόδευσή τους για δήμο Τριχωνίδας κόντρα στο Αγρίνιο που εξυπηρετούσε «αλλότριους» σκοπούς και κάποιους άλλους κεντρικούς σχεδιασμούς, δεν μπόρεσαν να περάσουν.
 Το ΠΑΣΟΚ ξεπερνώντας τον αρχικό αιφνιδιασμό του από την αταλάντευτη στάση του Β. Αντωνόπουλου να κατέλθει ως ανεξάρτητος, δείχνει τώρα να «εξυπηρετείται» εκλογικά από αυτή την εξέλιξη, ύστερα μάλιστα από την ανακοίνωση της Ν.Δ. του Βουλευτή και πρώην Νομάρχη Δ. Σταμάτη και την δυναμική που διαμορφώνεται (εκτός και εάν οι κεντροδεξιοί βάλουν αυτογκόλ!). Με αυτούς όλα είναι πιθανά!   
Ακόμα τα κεντρικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος ξέρουν ότι η υποψηφιότητα Αντωνόπουλου μπορεί να φρενάρει την εκλογή του Δ. Σταμάτη που όπως φαίνεται αυτό μπορεί να γίνει και από την πρώτη Κυριακή δοθείσης της  ανυπαρξίας αριστεράς (όλων των συνιστωσών) που… μέχρι στιγμής βρίσκονται σε διακοπές.
 Βέβαια ας έχουν υπόψη τους το πάθημα αυτού του χώρου στο Αγρίνιο με τον αείμνηστο Παπακωσταντίνου, όχι τίποτε άλλο αλλά κάποιοι που την προηγούμενη περίοδο περί άλλων τυρβάζανε να γνωρίζουν και λίγο τοπική ιστορία περί τίνος πρόκειται και να μην φουσκώνουν ως παπαγαλάκια και παίρνουν τα μυαλά τους και πολύ αέρα ως συνήθως κάτι που ακόμα έχει πολύ δρόμο!  
 Έτσι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν (για αυτό σιγοντάρουν πλέον τον γιατρό), ότι αυτή η υποψηφιότητα θα λειτουργήσει ως «χρυσή» εφεδρεία αφού η κάθοδος του Αντωνόπουλου που έχει δυναμική και διεισδυτικότητα σε πολλούς χώρους στην Τριχωνίδα δεν διαφοροποιείται από την κεντρική πολιτική του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή σε αυτά που καθημερινά μας άλλαξαν τα φώτα), όταν μάλιστα όλοι οι συνεργάτες του είναι εκλεγμένοι σε δήμους με το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος δεν αποποιείται το κόμμα.! Αυτό φαίνεται τελευταία  και από το γεγονός, όπως μαθαίνουμε, ότι ο Παύλος «τρώει» πόρτα από αρκετά στελέχη για συμμετοχή τους στο αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο που συγκροτεί…
Σε αυτό το «αυτόδιοικητικό» σκηνικό για τον νέο δήμο Αγρινίου την 15η πόλη της χώρας πλέον αναπτύσσονται νέες συμμαχίες και στρατηγικές καθώς και «λυκοφιλίες», όπως αυτή που ακούγεται περί συμμετοχής του κ. Τραπεζιώτη στο ψηφοδέλτιο του Β. Αντωνόπουλου κάτι που το ρεπορτάζ του NewsPressAgrinio  δεν επιβεβαιώνει από έγκυρη πηγή (παρά τις κοινές περιοδείες τους). Επιμένουμε ότι ο Τραπεζιώτης συνομιλεί και με τους δύο εκτός Μοσχολιού και στη δεδομένη στιγμή θα την «κάνει» ανάλογα την συγκυρία. Έτσι έμαθε φαίνεται ο άνθρωπος!
 Οι Θεστιείς που του έδωσαν 60% ήξεραν αυτές του τις επιδόσεις; Ο κορμός που του απέμεινε μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε εάν θα  τον ακολουθήσει σε όλες τις επιλογές που έχει σχεδιάσει. Καλού κακού όμως για την υστεροφημία του και να προκαταλάβει το νέο δήμο φρόντισε να περάσει (οριακά) στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων της Παρασκευής (27-8-2010) την ανανέωση παραχώρησης για  την επόμενη δημοτική θητεία του δημοτικού κτιρίου στα Αμπάρια για το ΚΕΠΙΤΡΙ, (αλήθεια ποιο το έργο του;), φέρνοντας το νέο δήμο Αγρινίου σε προδικασμένες καταστάσεις. Ίσως με αυτή του την ενέργεια ο ίδιος, ξέρει πλέον ότι δεν θα είναι στα πράγματα του νέου δήμου για να μπορεί να το παραχωρήσει στα πνευματικά του παιδιά δηλαδή… στον εαυτό του για να συνεχίσουν το «τεράστιο οικολογικό έργο τους»
 Πού ξέρεις καμιά φορά πώς έρχονται τα πράγματα….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ