Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ "ΔΟΞΑΣ" ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Καλεί σε σύσκεψη σωτηρίας του 20 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ»
 Αντί δημόσιας συγγνώμης (4 χρόνια χωρίς εκλογές), επιδιώκουν να κλείσουν το Σύλλογο, ερήμην των ιδρυτικών και τακτικών μελών του!
Η Πρωτοβουλία Ιδρυτικών και Τακτικών Μελών Συλλόγου Παλαιμάχων Δόξας Καινούργιου με ανακοίνωσή της στον Τοπικό Τύπο αφήνει αιχμές για τα νυν μέλη του ΔΣ του συλλόγου παλαιμάχων της Δόξας Καινουργίου και τονίζει ότι παράνομα έχουν να κάνουν εκλογές εδώ και 4 χρόνια ενώ σκοπεύουν να καταθέσουν στο Πρωτοδικείο Αγρινίου τη σφραγίδα και να διαλύσουν τον σύλλογο, για να αποφύγουν τη δημόσια λογοδοσία, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους.. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση - Καταγγελία & Πρόσκληση:
Π
ληροφορούμαστε ότι τα φερόμενα ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου, που εντελώς παράνομα έχουν να κάνουν εκλογές 4 χρόνια, θα καταθέσουν στο Πρωτοδικείο Αγρινίου το αρχείο και τη σφραγίδα (που παράνομα κρατάνε στα σπίτια τους αντί των γραφείων, που υπάρχουν σε κοινοτικό χώρο). Δηλαδή...
διαλύουν το σύλλογο χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αν αυτό απεργάζεται (ως οδό διαφυγής) κάποιος αρρωστημένος και υποχθόνιος εγκέφαλος ως αντιπερισπασμό, για να μπλοκάρει τις δημοκρατικές διαδικασίες επανεκκίνηση του Συλλόγου και τη νόμιμη υπόστασή του, το ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και θυμίζουμε τα εξής:

α) Η πρωτοβουλία των ιδρυτικών και τακτικών μελών, πάρθηκε για να βγει ο Σύλλογος των Παλαιμάχων από την αφάνεια και την ανυποληψία, χωρίς διάθεση αντιπαλότητας με κανέναν, αλλά με συνεννόηση και κατανόηση για το κενό που σήμερα υπάρχει, με ευθύνη αυτών που προκάλεσαν αυτό το «μπάχαλο».
β)  Η ακατανόητη πράξη από ένα έκπτωτο στην ουσία Δ.Σ. κατάθεσης του Συλλόγου στο πρωτοδικείο είναι παράνομη διότι οι πιθανοί προβαλλόμενοι λόγοι είναι ψευδείς και σε αντίθεση με το άρθρο 23ον του καταστατικού, του Αστικού κώδικα και των λοιπών περί σωματείων νόμων. Το καταστατικό μεταξύ των άλλων αναφέρει ….»το σωματείο μπορεί να διαλυθεί μόνο με απόφαση από ειδικά συγκαλούμενη γενική συνέλευση με την παρουσία του 50% των τακτικών μελών ή εάν παραμείνουν λιγότερα από τα απαραίτητα μέλη (22 μέλη)», Στην περίπτωση του συλλόγου μας δεν συντρέχουν οι λόγοι αυτοί, διότι εκτός των τακτικών μελών που υπάρχουν και είναι ενεργά, από τα 25 ιδρυτικά μέλη που υπογράφουν το καταστατικό, εκτός τριών που απεβίωσαν, υπάρχουν τα υπόλοιπα 23 μέλη και είναι υπαρκτά τα οποία ουδέποτε έχουν προσκληθεί νόμιμα σε Γ.Σ. στα πλαίσια του αναφερόμενου άρθρου του καταστατικού. Παράλληλα και εάν συνέτρεχαν οι λόγοι για τη διάλυση του συλλόγου οι συγκεκριμένοι είναι έκπτωτοι και σε ουδεμία νόμιμη πράξη μπορούν να προβούν εδώ και χρόνια, ούτε και στη σύγκλιση Γ.Σ.
Μια τέτοια ύπουλη και καταστροφική ενέργεια για το Σύλλογο είναι καθαρό τι επιδιώκουν αυτοί οι μικροί και μοιραίοι άνθρωποι, να αποφύγουν τη δημόσια λογοδοσία και την κριτική των μελών για όσα δεν έκαναν και για εκείνα τα λίγα που προσβάλουν συνολικά το χωριό,  φοβούμενοι όπως ο "διάβολος το λιβάνι!"
Γιατί;
Οι κύριοι αυτοί (αλήθεια ποιο είναι το Δ.Σ. και από ποια Γ.Σ. έχουν εκλεγεί;), όμως ξεχνούν ότι ο δρόμος που διάλεξαν να πορευτούν είναι δύσβατος, διότι όλοι εμείς ως έχοντες έννομο συμφέρουν, εάν κάνουν πράξη όσων διαρρέουν οι ίδιοι, θα βρεθούν απέναντι από κάθε δικαιοδοτική αρχή. Όσον αφορά την εκκαθάριση και τις τυχόν απαιτήσεις τρίτων (βλέπε δωρεές, πνευματικά δικαιώματα παλαιμάχων κ.α.), που προβλέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και όσων αναφέρονται στο άρθρο23ον, δεν παραγράφονται! Στην περίπτωση που ζητηθούν και προσωπικές ποινικές ευθύνες, από όλους εκείνους που παράνομα διαλύουν το σωματείο, εμείς δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη. Διότι οι ίδιο «πρώτοι το λίθο βαλέτω»!.   
Να μην το τολμήσουν, θα βρεθούν προσωπικά άσχημα μπλεγμένοι. Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν τον απολογισμό των πεπραγμένων (;)

ΚΑΛΟΥΜΕ: Τις αρμόδιες δικάστηκες αρχές του Πρωτοδικείου Αγρινίου να μην δεχθούν την ψευδή και παράνομη δήλωση «περί διάλυσης» του σωματείου μας, για τους νόμιμους και βάσιμους λόγους, που αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία.   
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
Με γνώμονα καθαρά το συμφέρον του Συλλόγου, χωρίς πάθη και ιδιοτέλειες, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ, όλα τα ιδρυτικά και τακτικά μέλη των παλαιμάχων, όπως παραβρεθούν στη διευρυμένη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 7:00 μμ, στο Κοινοτικό κατάστημα Καινουργίου (αίθουσα συνεδριάσεων), με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται, προκειμένου να αποφασίσουμε την νόμιμη λειτουργία του Συλλόγου των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου.
Υ.Γ.: 1) Έχουν προσκληθεί και θα παραστούν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καινούργιου, καθώς και ο Πρόεδρος της «ΔΟΞΑΣ»
2) Με την παρούσα προσκαλούνται και όλοι οι φορείς και οι θεσμικοί του χωριού
Το παρόν κατατίθεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου
Κοινοποιούμενο στη Γραμματεία Πρωτοδικών και του Ειρηνοδικείου Αγρινίου

Καινούργιο 13-06-2020
Πρωτοβουλία Ιδρυτικών και Τακτικών Μελών Συλλόγου Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ