Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ - ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ - Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ

11 Ιουνίου 1821
Κείμενο: Λευτέρης Τηλιγάδας*
Το πρώτο, μεγάλο και σπουδαιότερο επαναστατικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, σημαντικής γεωστρατηγικής και «ηθικής», όπως σημειώνει ο Παπατρέχας[1], σημασίας για...
τη διασφάλιση της εξέγερσης στην Πελοπόννησο (και όχι μόνο), ήταν αδιαμφισβήτητα η πολιορκία και η άλωση του Βραχωριού. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενα τεύχη, το Βραχώρι για τη Δυτική Ελλάδα ήταν ένα οθωμανικό κέντρο ανάλογο και αντίστοιχο της σπουδαιότητας της Τριπολιτσάς για το Μοριά. Όπως αναφέρει ο Κώστας Α. Πετρονικολιός[2], η απόφαση για την πολιορκία του Βραχωριού λήφθηκε σε συνάντηση των μυημένων της ευρύτερης περιοχής στο σπίτι του Γιόβα Βλαχιώτη.[3] Ο χρόνος αυτής της συνάντησης μας είναι άγνωστος, εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι ότι σε αυτή καθορίστηκε το σχέδιο της επίθεσης, καθώς και οι δυνάμεις που θα έπαιρναν μέρος στην πολιορκία.
Συνεχίζεται - πατήστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ