Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η Δημοτική Αρχή Αγρινίου στα ΑΜΕΑ!

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως σκέπτεται και ενεργεί η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου. Το γεγονός αυτό αναδείχθηκε και αποδείχθηκε από την πολιτική διαχείριση δύο ομοειδών, τηρουμένων των αναλογιών, ζητημάτων του Δήμου, που αφορούν, το μεν πρώτο, στην παραχώρηση ενός... δημοτικού οικοπέδου σε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την δημιουργία σ’ αυτό ενός ιδιωτικού θεραπευτηρίου ΑΜΕΑ, το δε δεύτερο στην παραχώρηση χρήσης τεσσάρων αιθουσών του δημοτικού καταστήματος Παραβόλας σε έναν ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ, για την στέγαση των δραστηριοτήτων του.
  • του Λευτέρη Τηλιγάδα |  | red line
Η πρώτη είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων γνωστότερη ως ΕΛΕΠΑΠ, ενώ ο σύλλογος, είναι ο νομαρχιακός σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αιτ/νίας η «Ελπίδα».

Ως γνωστόν, το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου παραχώρησε στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με την 303/2008 της 16ης συνεδρίασης 2008 ένα οικόπεδο για να χτιστεί στο χώρο του μια κτιριακή υποδομή, που θα στέγαζε το σύνολο των θεραπευτικών δραστηριοτήτων της ΕΛΕΠΑΠ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ παιδιών με αναπηρία «Μαρία Δημάδη».

Η μικροπολιτική σκοπιμότητα όμως της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όταν βρέθηκε μπροστά στο πρόβλημα του μικρού συντελεστή δόμησης, που δεν επέτρεπε τη συστέγαση και των δύο δομών, αποφάσισε να παραβλέψει την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναλάβει ως φορέας υλοποίησης την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, μόνο για την ΕΛΕΠΑΠ. Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά, αυτό που αποκαλούμε δημόσιο συμφέρον έμεινε ανυπεράσπιστο και ηττημένο από το ιδιωτικό συμφέρον, που «ανθίζει» και στο χώρο των ΑμΕΑ. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε άλλους λόγους πέρα από την ικανοποίηση της εκλογικής της πελατείας.

Για τους ίδιους λόγους, η «νέα» δημοτική αρχή, που έχει σήμερα τις τύχες του Δήμου στα χέρια της, αντί να αναδείξει το ζήτημα και να υπερασπιστεί το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, ΣΙΩΠΑ και ΑΝΕΧΕΤΑΙ να καταστρατηγούνται τα δικαιώματα, που το δημόσιο ειδικό σχολείο διατηρεί σε όλα τα επίπεδα.

Όλα αυτά αποδεικνύονται από το γεγονός, ότι ακόμα και μετά το αίτημα που κατέθεσε το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ από τις 17 Φεβρουαρίου 2016 (πριν ένα χρόνο, δηλαδή), για να συζητηθεί το πρόβλημα στο Δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε να «θεραπευθεί» ή να ανακληθεί η απόφαση της παραχώρησης του οικοπέδου, η δημοτική αρχή επιχειρεί με λεκτικές κορώνες και ημίμετρα να αφήσει το ζήτημα να «σέρνεται» και η συγκεκριμένη εταιρεία να κατοχυρώνει όλο και πιο πολύ το δικαίωμα της χρησικτησίας που, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να έχει.

Ενώ λοιπόν η διαχειριστική και πολιτική επιλογή της στο παραπάνω ζήτημα, είναι αυτή της ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, για το αντίστοιχο, τηρουμένων των αναλογιών, πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον νομαρχιακό σύλλογο «Η Ελπίδα», την είδαμε να επιλέγει μια πιο άμεση και δυναμική αντιμετώπιση, η οποία δεν ήταν άλλη από την αποπομπή του συλλόγου από το κτίριο. Ο λόγος; Η χρήση, λέει, που σχεδίαζε ο σύλλογος για τον συγκεκριμένο χώρο δεν συμβάδιζε με όσα η απόφαση παραχώρησης όριζε.

Πόση υποκρισία, αλήθεια;

Από κείνη την ημέρα μέχρι σήμερα έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα και σε κανένα μέσο ενημέρωσης της περιοχής δεν είδαμε ένα σχόλιο για όλα αυτά. Όλα αρκέστηκαν στις μικροπολιτικές κορώνες των δύο δημοτικών συμβούλων, καθώς και στις εκατέρωθεν «αβρότητες», που αντάλλαξαν ο πρώην αναπληρωτής δήμαρχος με τον «νυν», αβρότητες, οι οποίες, ανεξάρτητα από το πόσο τιμούν ή όχι τους δύο άντρες, ανέδειξαν σε όλο της το μεγαλείο την παθογένεια της αυτοδιοίκησης και το πόσο εξαρτημένοι είναι όσοι την υπηρετούν από την εκλογική τους πελατεία και την πολιτική τους ιδιοτέλεια.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει τον απολογισμό των πεπραγμένων της. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη μέρα, όχι γιατί πιστεύουμε στη σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας, σε μια κοινωνία άλλωστε ,που ουδόλως συμμετέχει με την παρουσία της σε μια τέτοια απολογία, τίποτα το σημαντικό δεν μπορεί να προκύψει, αλλά γιατί θα έχει μια κάποια αξία, το πώς θα δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και σε αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ