Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ρευστότητα με το «σταγονόμετρο» από την ΕΚΤ

Αύξησε τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA κατά 500 εκατ. ευρώ.
Στα 68,8 δισ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που μπορούν να αντλούν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία.
Το προηγούμενο όριο που έχει ήδη εξαντληθεί από τις τράπεζες ήταν 68,3 δισ. ευρώ, δηλαδή η ΕΚΤ έδωσε αύξηση...500 εκατ. ευρώ και αυτό καθώς έκρινε πως η σταθεροποίηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες δεν δικαιολογεί μεγαλύτερη πρόσβαση στον ELA.
Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το αίτημα των ελληνικών τραπεζών για επανακαθορισμό των ορίων του ELA σε 15 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ