Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δεν πρόκειται να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος και τα στελέχη του, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως αν δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, τότε το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Δεν ξεκαθαρίζει όμως τι ακριβώς εννοεί. Ποιο ποσοστό θεωρεί ότι είναι...
κρίσιμο;


Ας θυμηθούμε ότι τον ίδιο ακριβώς πολιτικό εκβιασμό προς το εκλογικό σώμα, χρησιμοποίησε και ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και τότε ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθάριζε τι ακριβώς θα θεωρούσε ως αποτυχία. Έτσι, μετά τις εκλογές πανηγύριζε ότι ο λαός ενέκρινε το μνημόνιο και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ακριβώς ισχυρίστηκαν και όλοι οι Ευρωπαίοι και ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν.

Την ίδια συνταγή εφαρμόζει και τώρα ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου να ερεθίσει τα κομματικά αντανακλαστικά των απογοητευμένων και οργισμένων ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Αν πετύχει ο εκβιασμός πέτυχε. Αν αποτύχει, θα βαπτιστεί η αποτυχία επιτυχία. Εκτιμούμε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, γιατί απλά αμέσως μετά θα πάψει να υπάρχει. ΠΑΣΟΚ και εξουσία είναι ένα και το αυτό.

Η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, όχι τόσο από το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την δυναμική που θα εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα δείξει ξεκάθαρα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αυτομολήσουν, το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί και φυσικά η κυβέρνηση θα πέσει.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ