Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

New York Times: “Το μεγάλο λάθος με το ελληνικό Μνημόνιο”

Τη μεγάλη αλήθεια για την Ελλάδα και το πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα μέσω του Μνημονίου, φέρνουν στο φως οι New York Times, με άρθρο που δημοσιεύουν σήμερα με τίτλο “Τι λείπει από το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup περιλαμβάνει ξεκάθαρες διορθώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες. Αναγνωρίζει....
τα προβλήματα με το ελληνικό χρέος και την αδυναμία επίτευξης των στόχων, και καθορίζει μια σειρά από μέτρα και δράσεις που μπορούν να διορθώσουν αυτή την πραγματικότητα.
Απ’ την άλλη όμως, εξαιρεί περισσότερο αποτελεσματικά εργαλεία, όπως την απευθείας διαγραφή χρέους, που συναντούν την κάθετη αντίρρηση της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, ειδικά με φόντο τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 για τη Bundestag.
Το μεγαλύτερο λάθος ωστόσο είναι ότι στηρίζει την οικονομική ανακούφιση της Ελλάδας στη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Στη συνέχιση της λιτότητας. Κι όμως, η μόνη ελπίδα της Ελλάδας για μακροχρόνια και επαρκή αντιμετώπιση των προβλημάτων της, είναι μέσω επιθετικών μέτρων και παρεμβάσεων, που θα επιτρέψουν στην Αθήνα να αποκτήσει ξανά οικονομική ανάπτυξη.
Τέτοιες επιθετικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να είναι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στον εκσυγχρονισμό των λιμανιών και της παραγωγής, περικοπές φόρων ώστε να ενθαρρυνθούν οι εξαγωγικές βιομηχανίες και καλύτερη δημόσια εκπαίδευση. Αν όλα αυτά γίνουν σωστά, θα μπορούσαν να… φέρουν πίσω τα λεφτά τους. Και ακόμη περισσότερο. Θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στις παγκόσμιες και στις ευρωπαϊκές αγορές.
Τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία ωστόσο, δεν είναι αναπτυξιακά. Δεν θα βοηθήσουν την οικονομία να ανασάνει, ούτε φυσικά να πιάσει τους στόχους του 2016.
Η συμφωνία δεν εγγυάται ότι η Ελλάδα θα αντέξει να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και, αν δεν τα καταφέρει, οι επιπτώσεις θα είναι θυελλώδεις.
Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μονάχα στην περίπτωση κατά την οποία η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφασίσει να βάλει το μέλλον της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω από τους προσωπικούς εκλογικούς υπολογισμούς της”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ