Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, του Σωκράτη Κωστίκογλου


- Δεν λείπουν οι ώρες από την λειτουργία της αγοράς.
- Λείπουν τα χρήματα και η ψυχολογία. 


Για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες με τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι όχι μονό δεν γνωρίζουν καθόλου τα θέματα με τα οποία ασχολούνται αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους ή δεν συμβουλεύονται αυτούς που τα γνωρίζουν καλύτερα.

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα οικονομικής κρίσης που πλήττει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και κατά συνέπεια και τις ελληνικές επιχειρήσεις το υπουργείο ανάπτυξης αποφασίζει για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και ουσιαστικά το .....

άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Δεν γνωρίζουν οι υπουργοί ότι αυτή  χρονική στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν λείπουν οι ώρες από την λειτουργία της αγοράς για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών αλλά κυρίως λείπουν τα χρήματα και η ψυχολογία. Σε ποια χωρά ζουν οι κυβερνώντες; Οι πιο πολλές ώρες θα αυξήσουν τον τζίρο των επιχειρήσεων; Δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι οι μειώσεις των εισοδημάτων και οι αυξήσεις των άμεσων και έμμεσων φόρων έχουν οδηγήσει το σύνολο των νοικοκυριών σε αδιέξοδο και ότι αυτή η κατάσταση οδηγεί σε φόβο και αβεβαιότητα για το αύριο και το μονό που δεν σκεφτεται πλέον κάποιος είναι η κατανάλωση.

Το επιχείρημα ότι δεν θα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα τις Κυριακές και ότι θα μεταφερθεί η ζήτηση στα μικρά καταστήματα, δεν ισχύει και δεν ευσταθει γιατί και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας δεν είναι απλά η ζήτηση ελάχιστη αλλά κυρίως έχει μηδενιστεί η επισκεψιμότητα. Γιατί οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και οι Γραμματείς δεν ρωτούν να μάθουν ή καλύτερα να περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων για να δουν από κοντά πιο είναι το μέγεθος της πτώσης του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων που επί δεκαετίες δίνουν έσοδα στο κράτος και ακόμα βοηθούν στην ανεργία με την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.

Σε μια τέτοια εξαιρετικά οριακή χρονική στιγμή χρειάζονται αλλά μετρα να ληφθουν και όχι να αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας με την προσθήκη της Κυριακής γιατί το μονό αποτέλεσμα που θα πετύχουν είναι να δουν να αυξάνονται οι αριθμοί των λουκέτων στις επιχειρήσεις.

Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί οποιαδήποτε πρόταση έχει σχέση με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και το υπουργείο να κάνει προτάσεις και να συζητάει με τους εμπόρους για τρόπους εξόδου από την συνεχιζόμενη ύφεση που έχει σαν αποτέλεσμα τον αφανισμό χιλιάδων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.


  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ
 ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ