Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Ανδριόπουλος Ιωάννης  M.Sc., Ph. D. 
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.
Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ. Παλιότερα με τα χέρια ή με τα όπλα οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τον εχθρό που ήταν ορατός και έστεκε μπροστά τους. Η αποφασιστικότητά τους, το θάρρος, το πείσμα, η ανδρεία, η αυταπάρνηση, η θυσία και η διάθεσή τους για ελευθερία τους έκαναν νικητές με την παγκόσμια κοινότητα να υποκλίνεται στο μεγαλείο του Ελληνισμού. 
Σήμερα ο εχθρός είναι ύπουλος, ανάμεσά μας, (όπως πολλοί μου λένε ο εχθρός έχει πολλούς μισθοφόρους ακόμη και μέσα στο κοινοβούλιο),  δεν μας απειλεί με .....
τα όπλα, αλλά με νόμους και  συνθήκες που μας ζητά να υπογράψουμε.  Δυστυχώς ο λαός δεν μπορεί να τον πολεμήσει με τα ίδια του τα χέρια. Καλούνται με την στάση τους και τις υπογραφές τους να τον πολεμήσουν οι εκπρόσωποί μας στην Βουλή.  
Σήμερα πλέον η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι συζητήσεις με τους εταίρους μας, κολλήσανε στο θέμα του δικαίου που πρέπει να καλύπτει το δανεισμό της  χώρας μας, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η επιστροφή σε εθνικό ή άλλο νόμισμα είναι πιθανή, αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο σκέψης της κ. Μέρκελ και στη Γερμανική στάση περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και  ένωσης. 
Η επιλογή του δικαίου είναι εθνικής σημασίας  με προεκτάσεις σε θέματα δημόσιας περιουσίας αλλά κυρίως εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Δηλαδή σήμερα μας πιέζουν να δεχθούμε να επιλέξουμε το Αγγλικό δίκαιο για το δανεισμό της χώρας μας,. Να μας υποδουλώσουν νομικά.
Αν συμβεί αυτό (είτε παραμείνουμε στο ευρώ ή σε άλλο νόμισμα)  οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για πολλές γενιές, ενώ κατά πάσα πιθανότητα όλη η δημόσια περιουσία θα κατασχεθεί σε βάθος χρόνου από τους πιστωτές. Και αυτό γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το δυσβάσταχτο χρέος μαζί με τους τόκους, σε ισχυρό ευρώ, ενώ οι πηγές εσόδων της θα είναι σε υποτιμημένο νόμισμα. Αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, το Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει νέα αναδιάρθρωση με νομικά μέσα, παρά μόνο άτακτη χρεοκοπία, πράγμα που θα σήμαινε αυτόματα κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας.
Αν επιλεγεί το ελληνικό δίκαιο, η Ελλάδα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο  λύσεις, εάν  βέβαια εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη:
Α) Να κουρέψει σε μεγάλο ποσοστό το χρέος της με μια απλή νομοθετική ρύθμιση, διατηρώντας την περιουσία του κράτους σε ασυλία και να αποπληρώσει το υπόλοιπο χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα
Β) Να αποπληρώσει κανονικά το χρέος τυπώνοντας νόμισμα, εφόσον κρίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον πληθωρισμό.
Στην περίπτωση παραμονής στο ευρώ με ελληνικό δίκαιο στο δανεισμό της χώρας, το δάνειο αυτό μπορεί να αναδιαρθρωθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κίνδυνο απώλειας περιουσιακών στοιχείων.  Το πλεονέκτημα εδώ είναι η διαπραγματευτική ισχύς και η  αποφυγή χρεοκοπίας, πράγμα που επιτρέπει στο κράτος να δανείζεται απρόσκοπτα, είτε εσωτερικά (σε εθνικό νόμισμα), είτε εξωτερικά, σε ευρώ, δολάριο, και άλλα νομίσματα.
Δεν είναι τυχαίο που οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει στο θέμα του δικαίου. Καθώς οι ξένες τράπεζες θεωρώντας πιθανό μια χρεοκοπία ή μια ηρωική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή και τα δύο μαζί, θέλουν να είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Όλοι οι Έλληνες πιστεύουν ότι μέχρι σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου ότι δεν τόλμησε να κάνει προδοσία σε βάρος της πατρίδας του και ότι το δάνειο, για τις δόσεις του οποίου ματώνει κάθε φορά ο Έλληνας εργαζόμενος, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Συνεπώς ακόμα και σήμερα υπάρχει ελπίδα  διαπραγμάτευσης.  Τα ελληνικά επιχειρήματα και όπλα είναι πανίσχυρα. Η χώρα μας έκανε μια αξιοζήλευτη επίπονη προσπάθεια να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα να γίνει το πειραματόζωο του ΓΑΠ και του ΔΝΤ.
Σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται και δεν μπορεί να βρει πορεία Ευρωπαϊκής  αλληλεγγύης, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για απομονωτισμό ή αφερεγγυότητα. Τώρα χρειαζόμαστε πολιτική ηγεσία με καθαρή δημοκρατική εντολή, με διάθεση  να προασπιστεί πρώτα την ελευθερία, την ανεξαρτησία άρα και το μέλλον της Ελλάδος και μετά την επίπλαστη δήθεν σημερινή οικονομική ευημερία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ