Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ απειλείται με διάσπαση… λόγω Ρέππα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το πλέον πρόσφατο «καλά κρυμμένο μυστικό» στις εσωκομματικές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει τον Δημήτρη Ρέππα ως επόμενο Γραμματέα του Κινήματος, διαδεχόμενο τον αμιγώς «παπανδρεϊκό» Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας για να διαφυλαχθεί η ενότητα του Κινήματος, με φόντο μια δύσκολη διαδικασία διαδοχής, στη διάρκεια της οποίας .....
κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει… ακρότητες.
Μιας συμφωνίας που φαίνεται κατ’ αρχήν να έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διασφαλίζοντας «μπετοναρισμένο» περίπου το 80% του ΠΑΣΟΚ. Το άλλο… 20%, ενδεχομένως θα χρειαστεί να υποχωρήσει από ορισμένες βασικές θέσεις του, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στην «επόμενη μέρα», η οποία φαντάζει ήδη εξαιρετικά δύσκολη για το Κίνημα.
Η προώθηση του Δημήτρη Ρέππα στη θέση του Γραμματέα ωστόσο, αποτελεί ήδη «αγκάθι», για όσους πιστεύουν ότι ο άλλοτε επικεφαλής της ομάδας των «λοχαγών», που πρωταγωνίστησε στην ανάδειξη του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το μακρινό 1996, κάθε άλλο μπορεί στην παρούσα φάση να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο.
Η πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τον Δημήτρη Ρέππα να δέχεται βολές από σχεδόν όλους τους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν ενδεικτική των συσχετισμών. Και του προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ