Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Magazino στον ΑNT1 97.2 μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνουν οι όροι της δανεικής σύμβασης όσον αφορά τη σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα επιτοκίου και χρέους σε περίοδο ύφεσης.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στην ιδιάζουσα σημασία του νομικού καθεστώτος που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με την περιρρέουσα φημολογία της μετατροπής του δικαίου που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό και τις συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη. Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής από Ευρωπαίους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το .......
 δημόσιο χρέος είναι επαχθές, καθώς επίσης ζήτησε εξηγήσεις για το εάν αληθεύει ότι η διαγραφή του χρέους αναμένεται να φτάσει τα 100δις ευρώ και εάν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, τα οποία λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια, να συμμετέχουν στο εθελοντικό «κούρεμα» .

Παράλληλα ανέφερε πως είναι δυνατόν η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με 50% της τρέχουσας αξίας και να τα πωλεί σε εμάς εις ολόκληρο και μάλιστα ζητώντας εγγυήσεις για την εξόφλησή τους, ενώ η ίδια δε συμμετείχε στη ρύθμιση του «κουρέματος». Επίσης πρόσθεσε, ότι έντονη είναι η φημολογία σχετικά με την κινητικότητα κερδοσκόπων να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα τελευταία δύο χρόνια σε τρέχουσα αξία κάτι περισσότερο από 50% για να τα πωλήσουν και αυτοί με τη σειρά τους εις ολόκληρο.

Τέλος, ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έπρεπε να μπει το ζήτημα της παράλληλης ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας με επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης περίπου 10% του ΑΕΠ της χώρας.

Επιπροσθέτως μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ, ερωτηθείς για τη νέα πολιτική κίνηση «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» στην οποία συμμετέχει, επεσήμανε ότι «στόχος της πολιτικής μας πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη ανάδειξης της συλλογικής και πολιτικής συνευθύνης όλων των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την ισοπεδωτική πολιτική των μνημονίων. Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου όλες εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να συγκροτήσουν ένα κοινωνικό, πατριωτικό, αναπτυξιακό μέτωπο με εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ