Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Άκαρπη η 1η συνεδρίαση συγκρότησης του Προεδρείου της Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ετοιμάζουν προεδρείο ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚ στην Β' ΕΛΜΕ; 
Το νέο Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, που εκλέχτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2011, προσκλήθηκε σε συνεδρίασε χθες βράδυ με μοναδικό θέμα τη συγκρότησης του Προεδρείου. Είναι γεγονός ότι όλες σχεδόν οι παρατάξεις (εκτός της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που απουσίαζε!) προσπάθησαν στις τοποθετήσεις τους, να «αποχρωματίσουν» το ήδη βαρύ και αγανακτισμένο κλίμα για τα πολιτικοσυνδικαλιστικά δρώμενα με ανύπαρκτη αυτοκριτική κυρίως των κυβερνητικών παρατάξεων που ξεπερνούσε τα όρια της προχειρότητας και της ανευθυνότητας.
Η παράταξη της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στην ΕΛΜΕ μπροστά στις δυσκολίες που περνάει ο κλάδος και η κοινωνία και ζήτησαν τη θέση του Προέδρου να έχει εκπρόσωπός τους.
Σε δευτερομιλία του εκπροσώπου της χωρίς αρχικά να ξεκαθαρίζεται εάν αποδέχονται την πρόταση της ΡΑΣ κάτι που έγινε αργότερα ενώ άφηναν ανοιχτή τη πόρτα και σε άλλους χωρίς να τους προσδιορίζουν.
Η ΔΑΚΕ μετά την απεμπόληση του πλεονεκτήματός της ως 1η δύναμη, που έχει απο το καταστατικό και τη δυνατότητα να εκλέξει αυτή Πρόεδρο με τη σχετική πλειοψηφία στη επόμενη συνεδρίαση (μετά δυο ημέρες) περιορίστηκε να έχει τον αντιπρόεδρο αλλά το προεδρείο να είναι αναλογικό!!!!
Αυστηρή κριτική έκανε ο εκπρόσωπος της ΡΑΣ στις παρατάξεις και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση "Παπαδήμου". Λέγοντας ότι: "είναι .....
 μια κυβέρνηση παράνομη, διορισμένη, χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα, όπου εκφράζει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη, με τη στήριξη ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του, Κι όλα αυτά κάτω από καθεστώς ταπεινωτικής «Εποπτείας», αναίρεσης βασικών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του. Την ίδια στιγμή η λιτότητα γίνεται πανευρωπαϊκός κανόνας, το σύνολο των εργαζόμενων όλων των χωρών βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Τα κόμματα αυτά μαζί θα εφαρμόσουν την εργασιακή εφεδρεία και το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης".
Η ΡΑΣ αντιπρότεινε στη λογική του αναλογικού προεδρείου που ζήτησε η ΔΑΚΕ και πρότεινε: «ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ» και κάλεσε τις άλλες αριστερές δυνάμεις που είναι πλειοψηφία να το συγκροτήσουν αυτοί το Προεδρείο στη βάση ότι το σωματείο γενικότερα δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της περιοχής. πρέπει να ενστερνίζεται τις ανησυχίες και τους αγώνες του συνόλου της κοινωνίας, να βρίσκεται στην πρωτοπορία να καθοδηγείτε από αυτούς και να καθοδηγεί.
Δεν μπορεί, είπε ο εκπρόσωπός της το μεγαλύτερο επιστημονικό και εργασιακό σωματείο του νομού να είναι ουραγός κομματικών επιλογών και ανέξοδων τακτικών ομάδων.
Την ίδια ώρα η "αλαζονική" ΠΑΣΚ, για την υστεροφημία των "συντρόφων" τους αυτόπροτεινότανε δια της εκπροσώπου της για τη θέση του Προέδρου, όταν η εκπαιδευτική ετυμηγορία την έχει καταδικάσει στην 3η θέση!!!
Από πού άραγε περιμένει να ψηφιστεί στη θέση του Προέδρου η ΠΑΣΚ, έλεγαν πόλοι εκπαιδευτικοί που παραβρίσκονταν, απο τη μια (1) ψήφο που έχει; Εκτός και εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου επισημοποιεί πλέον και στον συνδικαλισμό χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη τη συναίνεση που χρειάζονται οι τραπεζίτες για να τα πάρουν όλα. Αν.. γίνει και αυτό τότε οι μάσκες έπεσαν οριστικά και στην εκπαίδευση! Βέβαια μετά απο τόσες ανακολουθίες στην κεντρική πολιτική σκηνή τι θα βλάψει να δούμε και στους καθηγητές αυτό που για χρόνια παράγεται στην περιοχή μας σε πολλούς χώρους... Πλήρης συναίνεση.

Μαθαίνουμε όμως ότι στη ΔΑΚΕ οι εκπαιδευτικοί βγήκαν σε «αντάρτικο», γενικός χαμός για την παραίτηση των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. από τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου, συντονιστικό επί συντονισμού, ραβασάκια και τηλέφωνα απόψε δίνουν και παίρνουν μαζί με τις ευχές για τον Αγ. Ανδρέα. Σε δύσκολη πραγματικά θέση ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών που σ’ αυτόν στοχεύουν τα βέλη και όχι μόνο….
Και στις δύο ψηφοφορίες δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Πέμπτη 1-12-2011, ώρα 7,15 με την σχετική πλειοψηφία.

Υ.Γ. Για την ιστορία οι ψήφοι που έλαβε κάθε υποψήφιος ήταν: α) Γ. Καραμητσόπουλος 4, β) Χρ. Βούλγαρη 1, γ) Λευκά 3, στη δεύτερη ψηφοφορία.
"Με τους φακούς επαφής του εκπαιδευτικού"




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ