Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΥΨΟΥΣ 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     Πάτρα,  25 Νοεμβρίου 2011 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρία σημαντικά ψηφιακά έργα που αφορούν τόσο στην βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας των Υπηρεσιών όσο και στην υπηρέτηση βασικών αναπτυξιακών στόχων της Δυτικής Ελλάδας, σε τομείς όπως ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός, εγκρίθηκαν σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργου Αγγελόπουλου.
Η Επιτροπή ενέκρινε τις τρεις προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα υποβληθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τελική έγκριση, χρηματοδότηση και υλοποίηση.
Η πρώτη πρόταση αφορά στη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου για την διαχείριση .....
 των αδειοδοτήσεων και τον έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών, δομή που θα εξορθολογίσει και θα επιταχύνει αποφασιστικά τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην ανάπτυξη Αποθήκης Δεδομένων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών προγραμματισμού και ανάλυσης της περιφερειακής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξη. Και η τρίτη πρόταση έχει ως φυσικό αντικείμενο την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα παρέχει δυναμικό περιεχόμενο για τις παραλίες της Δυτικής Ελλάδας και για τις προστατευόμενες περιοχές Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Στην ίδια πλατφόρμα θα ενταχθούν το ψηφιακό περιεχόμενο του Μουσείου Βάσως Κατράκη – Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών που βρίσκεται στο Μεσολόγγι και, ακόμα, ψηφιακό περιεχόμενο για την ορεινή περιοχή Καλαβρύτων που παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Η Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υποβολή πρότασης που αφορά στην συνέχιση του έργου ψηφιοποίησης του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση 20.000 σελίδων καθώς και οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.
Ακόμα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε δαπάνες για έργα διευθέτησης της κοίτης και καθαρισμού των χειμάρρων Γαυρολίμνης – Κάτω Βασιλικής, Ξηρομέρου και Κότσαλου στην Αιτωλοακαρνανία και καθαρισμού του χειμάρρου «Παναγίτσα» στην Αχαΐα.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος ενώ μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και τα μέλη Γιώργος Χριστόγιαννης, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Πετρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Κωνσταντίνος Μπουγάς, Δημήτρης Βάλαρης, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Γεωργία Ντάτσικα, Πέτρος Αχιλλεόπουλος και Νίκος Πυλαρινός. Παρέστη, επίσης, και ο Πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Βασιλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ