Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΡΑΣ: Διακήρυξη για τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  /  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
«Δίκτυο Παλλαϊκής Δράσης ενάντια στο κατοχικό μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο».
«Οι εκπαιδευτικοί απέναντι με τον εαυτό τους»
                                        Συναδέλφισσες-οι
Οι εκλογές στη Β’ ΕΛΜΕ (23-11-2011), γίνονται στο λυκόφως της τροϊκανής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ με εντολή των τραπεζιτών - τοκογλύφων της χώρας μας.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς κανένα στήριγμα μέσα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, εκφράζει τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη, έχοντας ως εργαλείο εκβιασμού κάθε φορά τις δόσεις για δήθεν… μισθούς και συντάξεις! Ποιους μισθούς και ποιες συντάξεις; τα επιδόματα πρόνοιας;
Το κουτί της Πανδώρας είχε ανοίξει πολύ πριν (είχαμε κάνει ορισμένες προβλέψεις για αυτό που ήρθε), οι συλλογικές μας αδυναμίες και «κακίες» είχαν διαχυθεί παντού καταλαμβάνοντας όλο το εύρος της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ζωής του καθηγητή/τριας.
Το ξεπέρασμα παγιωμένων διαλυτικών αντιλήψεων και πρακτικών, ζωτικό .......
 καθήκον για να προχωρήσουμε.
Οι παρατάξεις που αποτελούν το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εντελώς αμήχανες, προσκολλημένες στα κόμματά τους δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν ανεξάρτητο συνδικαλιστικό λόγο, ούτε και να πάρουν εκείνες τις πρωτοβουλίες για την δραστηριοποίηση των συναδέλφων και την αναγέννηση του σωματείου, που τόσο πολύ έχει απαξιωθεί. Επέβαλαν μια ιδιότυπη συνδικαλιστική αδράνεια, πρόδρομο για την κυβερνητική συγκατοίκηση των κομμάτων τους. Είναι γνωστή η συναλλαγή τους στις κρίσεις των διευθυντών. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στο ΠΥΣΔΕ; Ποια τα κενά καθηγητών στο νομό; Πόσοι συνάδελφοι είναι στη διάθεση και γιατί; Πού ήταν το Δ.Σ όταν έκλειναν τα σχολεία στη περιοχή; Δυστυχώς έφεραν την ΕΛΜΕ ουραγό των εξελίξεων ακόμα και στο συντονιστικό φορέων και επιτομή του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Το έλλειμμα δράσης ολοφάνερο. Το παλιό συνδικάτο «πεθαίνει» και το καινούργιο πασχίζει να γεννηθεί. Η απουσία από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μάχιμων καθηγητών επιτρέπει κάθε φορά στις κυβερνητικές παρατάξεις να κάνουν παιχνίδι για μας χωρίς εμάς!

Δεν μας εγκλωβίζουν όμως οι «κραυγές σωτηρίας τους», δεν δίνουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης, καμία περίοδο «χάριτος» στη γραφειοκρατία του κομματικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την ενωτική δράση μας απέναντι σε όσους στηρίζουν συνειδητά ή μη τις συγκυβερνήσεις που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση. Λέμε όχι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που θα αναλάβουν να βάλουν πλάτη στην δανειακή σύμβαση στην εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε, από όποια θέση και αν υπηρετούμε τον κλάδο, να μπει κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός σε εργασιακή εφεδρεία. Ας δεσμευθούν και οι άλλες παρατάξεις σε αυτό το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους μας και ιδιαίτερα τους νεοδιορισμένους. Τι θα κάνουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ;

Με το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο-πτωχολόγιο η εξαθλίωση παίρνει «σάρκα και οστά». Δείτε τις μισθολογικές καταστάσεις που προωθούνται για τον επόμενο μήνα και θα καταλάβετε τι μας περιμένει. Ο νεοδιόριστοι συνάδελφοι (όσοι διορίζονται πλέον) θα παίρνουν 629 ευρώ! «Κρίμα» για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που όλο αυτόν τον καιρό διέδιδαν ότι θα πάρουμε αύξηση, τι έχουν τώρα να πουν; Όποιος δεν θέλει να δει κατάματα την πραγματικότητα εθελοτυφλεί ή υπηρετεί σκοπιμότητες διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε αφέλεια αλλά ούτε και άγνοια από κανέναν.

Οφείλουμε να βρούμε και να οργανώσουμε την τάξη των εκπαιδευτικών μέσα στη τάξη που θέλουν να επιβάλουν οι πραίτορες των μονοπωλίων! Δεν δεχόμαστε την εξαθλίωσή μας και την αλλαγή της πολιτισμικής μας ταυτότητας και της εθνικής παιδείας από τους νέους σταυροφόρους της προτεσταντικής ηθικής. Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές δεν χρωστάνε σε κανέναν με θυσίες σπούδασαν και με αγώνα και αγωνίες πασχίζουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες να βγάλουν έξω από τα σχολεία την αμάθεια και την εφηβική δυστυχία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση του καθηγητή για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην εκπαίδευση άμεσα:
Τη φτώχεια πολλών μαθητών μας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τα επερχόμενα νέα αναλυτικά προγράμματα της αγοράς, τις καταργήσεις σχολείων, τις μετατάξεις, τη διάλυση της Τ.Ε.Ε με το τεχνολογικό λύκειο, την προσπάθεια δημιουργίας αυταρχικής διοικητικής πυραμίδας, την αξιολόγηση-χειραγώγηση, την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις στην εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά αντί των μόνιμων διορισμών, προβλήματα αναπληρωτών, μισθολόγιο και την γενικότερη φτώχεια που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε, κ.α. Για όλα αυτά συνάδελφοι ποιοι είναι διατεθειμένοι από όλους αυτούς που ζητούν τη ψήφο μας να μπουν μπροστά και να τα αντιπαλέψουν και μάλιστα να έρθουν σε ρήξη με τα κόμματά τους τα οποία ψήφισαν την εφεδρεία και στηρίζουν τους τραπεζίτες;

Δεν σώζεται πλέον κανένας μόνος του. Η τρικομματική κυβέρνηση δεν έγινε για να δοκιμάσει τις αντοχές των κομμάτων που την αποτελούν αλλά τις δικές μας συνενοχές. Θέλουν να τα σαρώσουν όλα, παίρνοντας τη ρεβάνς και τις «κατακτήσεις» των εργαζομένων ενός αιώνα!

Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη που λέει ότι «η κοινή συμπόρευση των εργαζομένων στο σωματείο τους δεν θα πρέπει να γίνετε για να σώσουν το μισθό τους και τη δουλειά τους, αλλά εφ’ όλης της ύλης για να δικαιολογήσουν προφανώς τον μοναχικό τους δρόμο! Οφείλουν να καταλάβουν ορισμένοι ότι το σωματείο δεν είναι κόμμα. Στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου παλλαϊκού κινήματος ανατροπής της συγκυβέρνησης και της εξόδου της χώρας μας από την τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους. Ένα τέτοιο σωματείο δεν το θέλουν ούτε η ΠΑΣΚ αλλά ούτε και η ΔΑΚΕ, άσχετα με το τι λένε στις παρέες τους για εσωτερική κατανάλωση και την άγρα ψήφων. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά πλέον.

Αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό σωματείο κυματοθραύστη στις πολιτικές του μνημονίου για την εκπαίδευση, όπου θα «πολεμάει» αντί να «κοσκινίζει» όλο το χρόνο! Στρατηγικός του στόχος θα είναι η ανατροπή του μνημονίου.

- Είμαστε εδώ για τη δημόσια παιδεία και τα παιδιά μας!

- Να αντισταθούμε, να αντεπιτεθούμε, να νικήσουμε.

- Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν.

- Εκφράζουμε κάθετη άρνηση πληρωμής τους.

- Να εκβιάσουμε τους εκβιαστές!

- Ρήξη με την Ε.Ε, τον ανθρωποφάγο μηχανισμό του κεφαλαίου.
Ενάντια στην υποδούλωση της χώρας στο 4ο Ράιχ, ενάντια στην κατεδάφιση της χώρας, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, την εξαθλίωση του λαού της από το μεταπολιτευτικό καθεστώς που καταρρέει.
Ενάντια στο σύστημα που πνέει τα λοίσθια και σαν το φίδι δαγκώνει την ουρά του.
Ενάντια στους απόγονους των χουντικών, των φασιστών, όπως οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες που συναντώνται στα έδρανα της συγκυβέρνησης με τους Παπουτσήδες και το Τίποτε του Αβραμόπουλου.

Ο κύκλος έχει κλείσει. Εμείς πρέπει να ανοίξουμε νέους αγώνες.

Έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ένα αγωνιστικό, ενωτικό και ανεξάρτητο σωματείο που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του καθηγητή/τριας και τη Δημόσια Εθνική Παιδεία και Εκπαίδευση.

…Κανένας Μόνος του, Μαζί για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

….η ΕΛΜΕ στα ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

...Με τη Ρ.Α.Σ. ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

.... ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
Αγρίνιο, 17 Νοεμβρίου 2011.
Ρ.Α.Σ.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ