Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οικονομική εξόρμηση ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής
Αιτ/νιας του ΚΚΕ
για την οικονομική εξόρμηση
Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012
Η Ν.Ε. Αιτ/νιας του ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα οι οποίοι προσδοκούν από το ΚΚΕ και τους καλεί, συνεισφέροντας από το υστέρημά τους, να συμβάλουν στην υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης.
Τους καλεί, ενισχύοντας το ΚΚΕ και οικονομικά, να του δώσουν τη δυνατότητα και τα μέσα για να δυναμώσει την πολιτική, ιδεολογική του παρέμβαση, τη δράση του. Να του δώσουν τη δύναμη να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά σχέδια της .....
 πλουτοκρατίας που προωθούνται και με τη «νέα κυβέρνηση» του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Γερά οικονομικά του ΚΚΕ σημαίνει πρώτα απ' όλα ευρύτερη εκλαΐκευση της πολιτικής του, αποτελεσματικότερη στήριξη του «Ριζοσπάστη», των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».
Σημαίνει ουσιαστικότερη στήριξη για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ και της αλληλεγγύης του προς άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και κινήματα.
Ενοχλούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η πολιτική του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, που δείχνουν τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού .Γι' αυτό, εντείνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο ΚΚΕ και κύρια ενάντια στα οικονομικά του, με στόχο να μειώσουν το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσουν με τη σαπίλα, τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα. Απειλούν και εκβιάζουν με τη νομοθετική ρύθμιση που θέτει ως αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των κομμάτων την κρατική χρηματοδότηση.

Το ΚΚΕ δε θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες
Το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο χέρι.
Γιατί έχει ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, που έχουν σφυρηλατηθεί στη μεγάλη ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του και ενισχύονται καθημερινά στους σημερινούς ταξικούς αγώνες.
Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί μια στερεή βάση, πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση και απαλλαγή της λαϊκής συνείδησης από τις ιδεολογικές επιδράσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναγκαία λαϊκή αντεπίθεση, βασικός όρος της οποίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Το ένα ευρώ του άνεργου, του χαμηλοαμειβόμενου, του συνταξιούχου, έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, γιατί συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά τα οξυμένα προβλήματα της εργατικής οικογένειας, το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους ανθρώπους.
Όμως, όπως έχει επιβεβαιωθεί και το προηγούμενο διάστημα, τα λαϊκά στρώματα, παρά τη δεινή οικονομική τους θέση, εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης του εισοδήματός τους και ανεξάρτητα ακόμα και από την πολιτική τους τοποθέτηση, αναγνωρίζουν τη μεγάλη αξία που έχει η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και κατά συνέπεια και η οικονομική του στήριξη και το εκφράζουν έμπρακτα.

Το ίδιο τους καλούμε να κάνουν και τώρα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο μαχητικά.

Η Ν.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ