Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι φορείς του Αγρινίου συντονίζονται

Το Αγρίνιο δεν αντέχει δεύτερη κατοχή!
Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ (7μμ) στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, είναι η αρχή τουλάχιστο, όπως δηλώθηκε της δημιουργίας Συντονιστικού Οργάνου συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής για τον από κοινού αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνηση του μνημονίου και όχι μόνο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Β’ ΕΛΜΕ, του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, των καταστημάτων εστίασης, του ράδιο ταξί Αγρινίου, του συλλόγου Νομαρχιακών Υπαλλήλων, Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση Δημόσιους Οργανισμούς, Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου "Κ", της Ένωση Γονέων Δήμου Αγρινίου, καθώς και πλήθος εργαζομένων που πήρα τον λόγο και τοποθετήθηκαν κ.α.

Μέσα από την συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου (από τα σωματεία που συμμετείχαν και τις κινήσεις πολιτών), που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο αν και τέθηκε από τον εκπρόσωπο της ΡΑΣ καθηγητών σαφές πολιτικό πλαίσιο για ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ και την τρόικα. Δεν στηρίζουμε είπε καμία κυβερνητική εκδοχή που θα κινείται σε πολιτικές υποδούλωσης της χώρας και εξαθλίωσης των εργαζομένων. Το Αγρίνιο δεν αντέχει δεύτερη κατοχή τόνισε συμβολικά ο καθηγητής.

Συμφωνήθηκε ακόμη η συμμετοχή στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου, με την οργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Ειρήνης, ενώ αρκετή κουβέντα έγινε για το πώς θα υπάρξει αντίδραση απέναντι στο ειδικό τέλος ακινήτων που σύντομα θα αρχίσει να ταχυδρομείται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των: π. Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεστιέων, του εκπροσώπου της "Κ" Αγρινίου καθώς και της ένωσης Γονέων Αγρινίου. Πολύ θετική και η άποψη του εκπροσώπου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο.
Η φτώχεια στη πόλη φαίνεται παντού. Να προχωρήσουμε συμβολικά σε καταλήψεις και δράσεiς που θα δυναμώνουν το κίνημα και θα αναγκάσουν θεσμούς και φορείς να πάρουν θέση. Να μπει μπροστά ο δήμος Αγρινίου στη σύγχρονη φτώχια και να αφήσει τα δομικά υλικά και τις εργολαβίες των κοινωνικών παντοπωλείων, η καθημερινότητα των συμπολιτών πουν δεν μπορούν να τα βγάλουν.......
πέρα και είναι καθήκον της κοινωνίας και πρέπει να πάρει θέση. Είπε ακόμα ότι υπάρχου 200 οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό στο Αγρίνιο και κανένας δεν έδειξε ακόμα την αλληλεγγύη του σε αυτούς του συμπολίτες μας. 
Ούτε θα γίνουμε το «πλυντήριο» ορισμένων για εσωκομματικές τακτικές, αυτή η εποχή έχει "πεθάνει" ακούστηκαν στο βάθος των λεγόμενών του που σημειωτέων έδωσε μια άλλη νότα στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι έξω από διαχειριστικές λογικές που ακούστηκαν προηγουμένως!

Είχε καλεστεί να παραστεί και το ΕΚΑγρινίου στη σύσκεψη αλλά η κεντρική γραμμή του πολιτικού φορέα του ΠΑΜΕ δεν επιτρέπει τέτοιες κάτι τέτοιο κόντρα στις συμμαχίες που δίδαξαν ο Λένιν, και η Μαρξιστική θεωρία επιβάλει...
Σύντροφοι ψάξτε ακόμη για τον Κερένσκι στη σημερινή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ