Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Διακήρυξη ψηφοδελτίου Εκπαιδευτικής Προοπτικής δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο και πιο επαχθή οικονομικά μέτρα. Επιβολή χαρατσιών, αύξηση φόρων, δραστική μείωση του εισοδήματός μας, σχέδια για απολύσεις μετά τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα που συνθέτουν το παζλ «διάσωσης της χώρας» από την κυβέρνηση. Μετά μάλιστα την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για μια ακόμη «δόση» ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας, οι πετσοκομμένες αποδοχές μας .....
 που προβλέπει το λεγόμενο «ενιαίο μισθολόγιο» σύντομα θα μείνουν «στα χαρτιά» (θυμίζοντας εποχές «παχέων αγελάδων»), αφού ο εισοδηματικός κατήφορος που συνομολόγησε η κυβέρνηση για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων δεν θα έχει τελειωμό! Η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς γενικού ξεπουλήματος και εκχώρησης κάθε κυριαρχικού δικαιώματος στην ντόπια και διεθνή τοκογλυφική μαφία των δανειστών. Στην απόπειρα αυτή η κυβέρνηση, ως μια σύγχρονη κυβέρνηση Τσολάκογλου, αποτελεί τον πιο πιστό συνεργάτη τους.

Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι απόλυτα αναμενόμενη και θεμιτή η καθολική πλέον οργή και αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας εναντίον της κυβέρνησης των δοσίλογων του Γ. Παπανδρέου. Οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις αμφισβήτησης της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση δημιουργεί ένα «εκρηκτικό μείγμα» στην ελληνική κοινωνία, καθιστώντας την κυβέρνηση όλο και πιο μειοψηφική κοινωνικά και πολιτικά και γι’ αυτό όλο και πιο επικίνδυνη για όλους μας.

Είναι, συνεπώς, επιβεβλημένη η ανάγκη ανατροπής και εκδίωξης της σημερινής κυβέρνησης αχυρανθρώπων, η οποία, ως άλλη εθνοσωτήριος κυβέρνησις», δε λέει να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζί το καταστροφικό της έργο.

Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει ιστορικό πλέον καθήκον να συστρατευτεί και να συνδράμει στον αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης και εκδίωξης της Τρόικας και του ΔΝΤ μαζί με το σύνολο των εργαζομένων. Επίσης, έχει υποχρέωση να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός διαφορετικού, από το σημερινό, προτάγματος κοινωνικής και πολιτικής πάλης, έτσι ώστε να υπάρξει ριζική ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής στη χώρα μας, με κύρια σημεία αιχμής :

• Τη δημιουργία προϋποθέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας

• Την απεμπλοκή της από τη «θηλιά» του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, απαιτείται η διαμόρφωση ενός προγραμματικού πολιτικού πλαισίου, που να ενώνει όλα τα πληττόμενα στρώματα της διευρυμένης πλέον εργατικής τάξης γύρω από τους στόχους :

 Της μονομερούς μη αναγνώρισης και άρνησης εξυπηρέτησης και αποπληρωμής του δημόσιου χρέους από τη χώρα μας. Το χρέος αυτό είναι προϊόν άθροισης ληστρικά επιβεβλημένων πανωτοκίων, δανείων που πήγαιναν για κεκλιμένα υποβρύχια, φαντασμαγορικές φιέστες (Ολυμπιακοί αγώνες) και υπερκοστολογημένες προμήθειες ηλεκτρονικών συστημάτων, ακατάλληλων τρόλεϋ κ.ά. Έχει συναφθεί από κυβερνήσεις, οι οποίες ενώ διέλυαν τον βασικό παραγωγικό ιστό της χώρας, ιδιωτικοποιούσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, φοροαπάλλασσαν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και επιδοτούσαν «αεριτζήδικες επενδύσεις» σε κότερα και βίλες. Το μεγαλύτερο μέρος του δε έχει ήδη αποπληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, το χρέος αυτό δεν αφορά τον ελληνικό λαό.

 Της άμεσης στάσης πληρωμών τοκοχρεολυσίων προς τους δανειστές.

 Της επιστροφής όλων των δημόσιων υποδομών (αυτοκινητόδρομων, λιμανιών, αεροδρομίων) και δημόσιων επιχειρήσεων υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο με ελάχιστη (συμβολική) αποζημίωση, όπως δηλαδή δόθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους ιδιώτες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 Της πολιτικής και οικονομικής απόσχισης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, ώστε ν’ αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν χωρίς πολιτικούς περιορισμούς και οικονομικές και νομισματικές δεσμεύσεις.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Είτε δέχεται κανείς την εκδοχή μιας κυβέρνησης ανίκανων και ηλιθίων είτε μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, η οποία σε ρόλο «καμικάζι» παίζει το «τελευταίο της χαρτί», επιχειρώντας να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας μας και των ανθρώπων της, οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η ατομική και κοινωνική ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.

Τα αλλεπάλληλα μνημόνια και η σύναψη «δανειακών συμβάσεων» δεν είναι μονόδρομος. Είναι επιβεβλημένη επιλογή. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε ΤΩΡΑ, πριν είναι ακόμη πιο αργά!

ΓΙΑ Δ.Σ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΚΑΕΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ-ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΑΖΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΚΡΗΤΗ
ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ