Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Α' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: Για την Απεργία 19 και 20 Οκτωβρίου

Σεβόμαστε τους εαυτούς μας και την δουλειά μας
Αγκαλιάζουμε τα νιάτα, τους μαθητές και τα παιδιά μας
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και όλα τα δημόσια αγαθά Διασφαλίζουμε τη δουλειά και το μέλλον μας
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην οικονομική και κοινωνική φρίκη
Λέμε, διδάσκουμε και κάνουμε πράξη τα δικά μας ΟΧΙ, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη

Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν αντιδράσουμε, εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε σε μια Ελλάδα κοινωνική και οικονομική έρημο χωρίς όαση. Όλοι ξέρουμε ότι τα νέα μέτρα θα σταματήσουν μόνο αν φθάσουμε σε μεροκάματα Βουλγαρίας και σε εργασιακά δικαιώματα Πακιστάν. Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα της τρόικας και του ΔΝΤ δεν θα γίνει πιο δίκαιη και ορθολογική αλλά πιο φτωχή και πιο κερδοφόρα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους «επενδυτές» της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.

Γι’ αυτό και δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο
 στον μισθό και στην δουλειά μας αλλά υπερασπίζει το μέλλον των παιδιών μας και της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτές τις μέρες, λίγο πριν τον γιορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, είναι η ώρα να πάρουμε τις ευθύνες μας και να κρατήσουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια. Δεν ψάχνουμε ούτε για ατομικές, ούτε για συντεχνιακές λύσεις. Θέλουμε η Ελλάδα και οι Έλληνες εργαζόμενοι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αναμετρηθούν με όποιον τους σπρώχνει στον γκρεμό.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας εκβιάζουν την κοινωνία να δεχτεί τη διάλυση σε ότι συνιστά δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα. Εκβιάζουν να δεχθούμε τη φορολογική λεηλασία μας, το ξεπούλημα των υπηρεσιών, των υποδομών, του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Για να σωθούν τάχα οι μισθοί και οι συντάξεις, που είναι η «αιτία» της κρίσης, προχωρούν σε συνεχείς περικοπές. Την ίδια ώρα και ενώ έχουν φτάσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, οδηγούν σε απόγνωση μεγάλο κομμάτι του λαού μας και με την πολιτική τους αναγκάζουν τους νέους μας σε μετανάστευση. Η συντριβή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, συνεχίζεται σήμερα με την εργασιακή εφεδρεία, με το νέο μισθολόγιο.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα έχουν απέναντί τους όχι μόνο τους καθηγητές, ούτε μόνο τους δημόσιους υπάλληλους. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι έμποροι και οι επαγγελματίες, η νέα γενιά, οι μαθητές μας έχουν κάθε λόγο να ζητούν την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων.

Γι’ αυτό αν σήμερα υπάρχει ένας μονόδρομος, αυτός δεν είναι τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά ο ξεσηκωμός όλων μας.

Συνάδελφοι, να κλείσουμε τα σχολεία στις 19 και 20 Οκτώβρη.

Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 10.00 το πρωί, όλοι στην συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία και στην πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της πόλης, μαζί με τους απεργούς των ΟΤΑ, τους δασκάλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους έμπορους και επαγγελματίες της πόλης.

Στις σχολικές γιορτές και παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι σχολικές κοινότητες, οι σύλλογοι των καθηγητών, ας αποφασίσουν το πώς θα ξεφύγει ο γιορτασμός από την αποστεωμένη και μουσειακή παρουσίαση του παρελθόντος και θα ζωντανέψει αγκαλιάζοντας τα σύγχρονα ΟΧΙ που έχει ανάγκη να διατυπώσει η Ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΜΕ ετοιμάζει Γενική Συνέλευση προέδρων το Σάββατο 22 Οκτώβρη, για να αποφασίσει πως θα συνεχίσουμε. Η Α΄ ΕΛΜΕ σας καλεί σε συγκέντρωση – συζήτηση την Τετάρτη το απόγευμα στις 7.00 στο Εργατικό Κέντρο, στην Ναύπακτο και την Πέμπτη στις 7.00 σε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Το δ.σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ