Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χαιρετισμός του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 27/10/2011 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό, στην ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, με ομιλητή τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Π. Κουρουμπλή.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι,

Χαιρετίζω τη σημερινή συγκέντρωση που γίνεται σε μια περίοδο και σε ένα περιβάλλον, που φυλακίζει την κοινωνία στην αβεβαιότητα και στην κοινωνική ανασφάλεια. Οι νέοι του τόπου μας βιώνουν το μαρτύριο της παρατεταμένης εφηβείας, χωρίς να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να «πετάξουν» με τα δικά τους φτερά. Είναι οι νέοι με τα περισσότερα προσόντα από κάθε άλλη γενιά αλλά τους προσφέρουμε τις λιγότερες ευκαιρίες.

Η ακραία φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, το συντελούμενο έγκλημα της ....
 ανεργίας ιδιαίτερα για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, η έλλειψη τοπικών κοινωνικών δικτύων στήριξης συνθέτουν ένα μελαγχολικό καταστροφικό τοπίο.

Φίλες και φίλοι, ζούμε μια κρίση του καπιταλισμού και την κυριαρχία ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που αποθεσμοποιεί τη Δημοκρατία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Που καταργεί τα κοινωνικά δικαιώματα των πολλών και ενισχύει τους λίγους. Που καταργεί την κυριαρχία χρεωμένων κρατών, όπως το δικό μας. Που οικοδομεί την αυτοκρατορία των οικονομικά ισχυρών.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν είναι το κέντρο των πολιτικών διεργασιών και αποφάσεων. Η ελληνική βουλή δεν έτυχε ούτε της στοιχειώδους ενημέρωσης για τους ορούς που θα προβάλλει η Ελλάδα σε ότι αφορά τη νέα σύμβαση. Παραχωρήσαμε λοιπόν το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Οι ώρες είναι κρίσιμες, οι μέρες επώδυνες, οι ευθύνες όλων μας ιστορικές.

Άνθρωποι που προερχόμαστε από το χώρο των σοσιαλιστικών ιδεών, που πιστέψαμε στον πατριωτισμό, στο κοινωνικό κράτος και στον κοινωνικό μετασχηματισμό, που κάναμε υπομονή όλα αυτά τα χρόνια καταγράφοντας και τις διαφωνίες μας και τις διαφορετικές μας απόψεις με την εκάστοτε κυρίαρχη άποψη του χώρου μας, σήμερα απελευθερωνόμαστε επιχειρώντας τη συγκρότηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας που αναζητά ένα κοινό τόπο με δυνάμεις της κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση μιας εναλλακτικής, πειστικής, ρεαλιστικής αλλά και οραματικής πρότασης.

Δημιουργούμε το δικό μας σπίτι και επιθυμούμε να είμαστε μαζί με την αριστερά στην ίδια γειτονιά των ονείρων και της ελπίδας. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αδυναμίες και προκαταλήψεις. Αυτό οφείλουμε να το κάνουμε όλοι. Να το κάνουν και πολλοί στην αριστερά, απαλλασσόμενοι από αρνητικά στερεότυπα, και το βόλεμα ενός καταγγελτικού λόγου, από την αυτό-ικανοποίηση μονοψήφιων ποσοστών. Η χώρα έχει ανάγκη από έναν τρίτο μεγάλο δημοκρατικό ριζοσπαστικό προοδευτικό πόλο. Ένα μέτωπο εθνικής αναγέννησης.

Πρέπει να μιλήσουμε για ένα παραγωγικό μοντέλο, που μέσα από ένα πλαίσιο ίσων δυνατοτήτων στο αυτό σημείο εκκίνησης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, θα εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας. Οι καιροί ου μενετοί, η κοινωνία δεν το ζητά, το απαιτεί.

Πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για μια ρωμαλέα, δυναμική και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση που θα «ποτίσει» την αποξεραμένη ελπίδα και θα κινητοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της έχοντας ως στόχο μια κοινωνία κοινωνικά ισχυρή και όχι μια κοινωνία οικονομικά ισχυρών που συνθλίβει τους αδύνατους.

Οφείλουμε φίλες και φίλοι να αποδειχθούμε άξιοι αρχιτέκτονες του μέλλοντος αυτού του τόπου, αν δεν θέλουμε να βιώσουμε την ανατριχιαστική ταπείνωση που περιγράφει εύγλυπτα ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός “Βλέπω τους νέους του μέλλοντος καβάλα στα ατίθασα άτια τους να έρχονται καταπάνω μου και να με λυπούνται” ».

Με εκτίμηση,
Πολιτικό Γραφείο
Ανεξάρτητου Βουλευτή Αιτ/νίας
Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ