Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                  Αγρίνιο, 27 Σεπτεμβρίου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ένταξη του έργου αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των Δημοτικών Ενοτήτων Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παράβολας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με προϋπολογισμό 614.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Αγρινίου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α στις παρακάτω περιοχές:

1. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας.

Συγκεκριμένα στη θέση «Βαρκούλα Τσιλιγιαννέικων», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι 8.570,48 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.

2. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου.

Συγκεκριμένα στη θέση «Ρογκιά Λακούβες» όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι συνολικά 5.431,87 m2. (Θέση Α εμβαδού 1.781,87 μ2 και θέση Β εμβαδού 3.650,00μ2). Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.


Συγκεκριμένα στη θέση «Ερμίτσα», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι
 6.624,16 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.

4. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Παραβόλας.

Συγκεκριμένα στη θέση «Λουτρό», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι 3.892,79 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.

Αναφερόμενος στο έργο αυτό ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός υπογράμμισε «Η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Δήμο Αγρινίου, ο οποίος κινήθηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα από την έναρξη λειτουργίας του ως Καλλικρατικού Δήμου και πέρτχε την ένταξη του έργου της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αγγελοκάστρου. Με την εκτέλεση των έργων αυτών προστατεύεται και θωρακίζεται η οικολογικά ευαίσθητη περιοχή των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ