Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

 
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης», που στοχεύει στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη ψηφιακή αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης. Όπως είπε το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει ως το 2014, ενώ σημείωσε ότι  αποτελεί αφετηρία για τους δήμους και τις περιφέρειες, προκειμένου να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. 
Όπως τόνισε «οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει - και μπορούν - να συγκροτήσουν τοπικά και περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης, δίνοντας.......απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και της ανάπτυξης». 
«Το κεντρικό κράτος απέτυχε, μέχρι στιγμής, να προσανατολίσει την οικονομία και δημιουργικές δυνάμεις, προς ένα σαφές παραγωγικό σχέδιο, κάτι που μπορεί να καταφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της τοπικής περιφερειακής μικροκλίμακας, γνωρίζοντας τα δεδομένα και τις δυνατότητες του τόπου τους» σημείωσε. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που έχει τέσσερις άξονες, αφορά την Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση - βελτίωση της διοικητικής ικανότητας (προϋπολογισμού 44,3 εκατ. ευρώ), την ηλεκτρονική διακυβέρνηση - ψηφιακή αυτοδιοίκηση (65 εκατ. ευρώ), την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (38 εκατ. ευρώ) και την υποστήριξη της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος (4,5 εκατ. ευρώ). Απαντώντας σε φήμες που φέρουν την Τρόικα να είναι δυσαρεστημένη με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε αυτό». Επίσης, δήλωσε ότι σύντομα θα μπορεί να παρουσιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που καταρτίζεται σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την υλοποίηση μικρών έργων από εργαζόμενους οι οποίοι θα απασχοληθούν μόνο μέχρι 135 ημέρες το χρόνο για συγκεκριμένο έργο. 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ύψους 3 δις ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών στους δήμους στοχεύει να καλύψει σε βάθος τριετίας μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας. Θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και η επιλογή των απασχολούμενων στο έργο θα γίνεται από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
Πηγές: ΝΕΤ-NET FM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ