Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (15-12-2010)

                 ΡΑΣ
     ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
«Για Παλλαϊκή Δράση ενάντια στο κατοχικό μνημόνιο»

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η χρονιά που πέρασε και αυτή που έρχεται δεν ήταν ούτε θα είναι είναι σαν όλες τις άλλες. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ένα αλλεπάληλο μπαράζ ψεμάτων και εκβιασμών γκρέμισε ότι είχε κερδηθεί με αγώνες δεκαετιών. Και είμαστε ακόμα στην αρχή... Η πανευρωπαϊκή επίθεση λιτότητας που εξαπολύει το κεφάλαιο, ειδικά στις χώρες του νότου, φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι το πρόβλημα δεν είναι η τεμπελιά των Ελλήνων, ο αλκοολισμός των Ιρλανδών και το περίεργο ταμπεραμέντο των Πορτογάλλων ή των Ισπανών. 
Το πρόβλημα δεν είναι η δήθεν  παγκόσμια οικονομική κρίση, η προσπάθεια των τραπεζών να πάρουν «τα λεφτά τους» (δηλαδή τις φούσκες τους) και η επιδίωξη του ευρωπαϊκού κεφαλαίου να απορρυθμίσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και να συρρικνώσει το δημόσιο και το κράτος «πρόνοιας» για να ανοίξει νέα πεδία επιχειρηματικότητας...
      Ο λαός μας βρέθηκε να είναι το πειραματόζωο σε αυτήν την δίνη. Οι αντίπαλοι, ισχυροί και προετοιμασμένοι, έχουν το δικό τους μέτωπο. Το ΔΝΤ, η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της «εθνικής συνεννόησης», τα ΜΜΕ, ο ΣΕΒ, οι διάφοροι Μίχαλοι και τελευταία όπως αποκαλύφθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Και ενώ ήδη μετράμε μείωση του εισοδήματός μας κατά 20%-30%, αύξηση για 10 χρόνια τουλάχιστον στη συνταξιοδότηση, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με διαθέσεις στην εκπαίδευση άσχημες και στον ορίζοντα έρχονται και οι μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες, μείωση των κονδυλίων των σχολικών επιτροπών στο μισό, έχουμε να περιμένουμε: 
α) περαιτέρω μείωση του εισοδήματος και πάγωμα μισθών το λιγότερο μέχρι το 2014, 
β) νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο  με σύνδεση μισθού-αξιολόγησης, 
γ) περαιτέρω κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και της περίθαλψής μας (ήδη 270 εξετάσεις έχουν εξαιρεθεί), 
δ) νέες συγχωνεύεις-καταργήσεις τμημάτων-τομέων - σχολείων και περικοπές κονδυλίων, ε) διεύρυνση των 30αριών τμημάτων, 
στ) μετατάξεις, μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια ή βαθμίδα και ποιος εγγυάται όχι απολύσεις στους 200.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν; 
ζ) πάγωμα προσλήψεων και μείωση προσωπικού μέσω των 5 συνταξιοδοτήσεων-1 πρόσληψη, η) αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας για να «βγουν» τα νούμερα 
θ) καθώς και κατάργηση της Τ.Ε.Ε. και μετατροπή της σε ένα φτηνό δίκτυο κατάρτισης (σεμιναριακού τύπου) μέσω των τοπικών κολεγίων που θα ανήκουν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και σε ιδιώτες... 
          Η απαρίθμηση είναι πραγματικά καταθλιπτική. Και όλα αυτά με πιθανά τα σενάρια χρεοκωπίας, μαζικού ξεπουλήματος/εκποίησης της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών και με συνθήκες κανιβαλισμού και απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και λουκέτων στα μικρομάγαζα. Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε απλά για μια αντιλαϊκή πολιτική με κάποια μέτρα. Μιλάμε για τη σίγουρη οδό προς μια καταστροφή της χώρας και των εργαζομένων. Προς μια επιστροφή στον εργαζόμενο προπολεμικά.
1. Χρειαζόμαστε πολιτικοποίηση-κοινωνικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κοινωνικό παλλαϊκό μέτωπο για την αποτροπή της χρεοκοπίας των εργαζομένων και της κοινωνίας. Για μια άλλη πολιτική υπέρ των εργαζομένων και όχι υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου. Δεν θα δεχτούμε την σφαγή της κοινωνίας για το ευρώ. Δεν δημιουργήσαμε εμείς το χρέος! Να κλιμακώσουμε από τις απεργίες διαμαρτυρίας σε πολιτικές απεργίες για να φύγει η κυβέρνηση και το καθεστώς της τρόικας και οι σύμμαχοί τους.
2. Άμεση σύγκρουση και ρήξη με την κυβέρνηση και το Υπουργείο. Όταν τα σχολεία δεν θα έχουν να πληρώσουν τηλέφωνο και θέρμανση, δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία. Πρέπει να οργανώσουμε μορφές άμεσης διεκδίκησης και ανακούφισης των συναδέλφων. Θα κριθούμε και εκεί!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Γενικευμένη Αντίσταση για να διώξουμε την τρόικα. Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία.
Καλούμε το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να οργανώσει τον απεργιακό αγώνα και συλλαλητήρια, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις 15 Δεκεμβρίου 2010 στο Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις της περιοχής.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 15/12 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.              
 Αγρίνιο 10-12-2010                       
Από τη ΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ