Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1911
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132
ΤΗΛ.- FAX: 2641057390
E-mail: empsilo@otenet.gr
ΑΓΡΙΝΙΟ:9-11-2020
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17709
Προς:
- Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη
- Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
κ. Νικόλαο Παπαθανάση
Κοινοποίηση.:
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας
ΕΣΕΕ
ΓΣΕΒΕΕ
Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων
Εμπορικοί Σύλλογοι
ΘΕΜΑ: ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
Κύριοι
Η Πολιτεία αποφάσισε και τώρα αλλά και στο πρώτο lockdown της άνοιξης να επιτρέψει την λειτουργία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και των μικρών μίνι μάρκετ για την πώληση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης- και σωστά το κάνει- για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών. 
Παρέλειψε όμως και τότε πριν επτά μήνες στο πρώτο κλείσιμο αλλά και τώρα στο δεύτερο να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων εκείνων που πωλούν και τα εξειδικευμένα καταστήματα του Λιανεμπορίου που με απόφαση της Πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστά για την περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας . 
Επειδή ακριβώς το θέμα αυτό είχε αναδειχθεί και στο πρώτο κλείσιμο την άνοιξη η Κυβέρνηση όφειλε να έχει δώσει λύση και να το περιλάβει στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες. 
Με την στάση της αυτή η Πολιτεία ουσιαστικά και πρακτικά στηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων προκαλώντας Αθέμιτο Ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων . 
Αυτών δηλαδή που έδειξαν υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τηρώντας τα μέτρα προστασίας και οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά για δεύτερη φορά και αδικούνται που κλείνουν τα καταστήματα τους και χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η περιπέτεια. 

Αποτελεί δε μεγαλύτερη πρόκληση οι εκπτώσεις που διαφημίζουν τα σούπερ μάρκετ στα διαρκή προϊόντα που πωλούν . 

Το ΔΣ του ΕΣΑ απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και με απόφαση της να επιτρέπει στις υπεραγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της Αγοράς.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                             ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ