Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: "ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥME ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

ΑΠΟΧΗ!!! 
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 
Δε συμμετέχουμε στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία 
Το Σάββατο 7-11-2020 δεν ψηφίζει κανένας εκπαιδευτικός!
Αγαπητές Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κάτω από κανονικές συνθήκες αυτές τις μέρες έπρεπε να γίνουν οι εκλογές για τους αιρετούς μας στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ. Ο κλάδος ζήτησε την αναβολή των εκλογών λόγω κορωνοϊού, γιατί προέχει η υγεία και η ασφάλεια αυτό το διάστημα όλων. 
Απαιτήσαμε να παραταθεί η θητεία των αιρετών για όσο χρειαστεί...όπως έγινε για τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, κάτι που η Υπουργός κ. Κεραμέως δεν άκουσε, γιατί;

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτει χωρίς περιστροφές το αποκρουστικό της πρόσωπο: με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάζομεν» επιβάλλει τη διαβόητη ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, παρά την καθολική της απόρριψη από τους εκπαιδευτικούς.

Η Κεραμέως, με την στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αντίθετα επιμένει να γίνουν οι εκλογές Σάββατο και μάλιστα ηλεκτρονικά, αποτελεί  την αιχμή του δόρατος  του δόγματος της πυγμής και τάξης!

Μια διαδικασία που καταργεί ουσιαστικά το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεστε και την δια ζώσης μυστική ψηφοφορία στην πραγματική κάλπη.

Εκμεταλλευόμενη το κοινωνικό Lockdown και τις δυσκολίες που έχει περιέλθει η κοινωνία, επιχειρεί μια αντιδραστική παρέμβαση σε ζητήματα δημοκρατίας και ταυτόχρονα «χαϊδεύει τα αυτιά της κοινωνίας» ενεργοποιώντας  τον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι δήθεν τιμωρεί τους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς που «ευθύνονται» για τα δεινά της παιδείας!

Για τις χιλιάδες ώρες μαθημάτων που χάνονται από τα τεράστια κενά καθηγητών, ακόμα, για την τυραννία των συναδέλφων που τρέχουν με την ψυχή στο στόμα, από σχολειό σε σχολείο για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, καθώς και τον εξοβελισμό μαθημάτων, όπως αυτά της κοινωνιολογίας των οικονομικών-πολιτικών επιστημών κ.α. για όλα αυτά φταίει ο συνδικαλισμός;

Με τον τρόπο αυτό θέλει να αποσείσει από πάνω της τις εγκληματικές τις ευθύνες για το «μπάχαλο» στην εκπαίδευση, αφετέρου δε να εφαρμόσει αυτή και η ΝΔ με θρησκευτική ευλάβεια τις δεσμεύσεις όλων των μνημονίων στο «ευαγγέλιο» την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και την συμφωνία της Λισαβόνας (1993), που ο μπαμπάς, ως πρωθυπουργός υπέγραψε!

Οι εκλογές που θέλει να επιβάλει η  κ. Κεραμέως για τους αιρετούς στα Υ.Σ. είναι για τη δοκιμασία των αντοχών μας, έως κλάδος.

Θέλει να «τσακίσει» το συνδικαλιστικό κίνημα στην εκπαίδευση, που θεωρείται ενοχλητικό  για τους «άριστους» νεοφιλελεύθερους, της γερμανικής Ευρώπης…


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΑΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ!

Αυτό δεν είναι εξισμός της κ. Κεραμέως, αλλά ρεβανσισμός ενός νέου συντηρητισμού του βαθέως κράτους.

Είναι μια βαθιά πολιτική τομή στη κοινωνία, θέλουν να αλλάξουν τα πάντα, άρα δεν είναι αθώο παιχνίδι της μιας ανίκανης υπουργού.

Ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος που θα προβλέπει δικαίωμα απεργίας μόνο αν έχει την πλειοψηφία των μελών των σωματείων με εξ αποστάσεως ψηφοφορία, καταγραφή των μελών των σωματείων κλπ. δηλαδή αμφισβήτηση των γενικών συνελεύσεων και του αποφασιστικού ρόλου της συνέλευσης των Προέδρων.

Επανέρχεται το άρθρο 4; Ποιος θα τολμήσει να φαλκιδεύσει το δικαίωμα του "συνέρχεσθε" και να κουρελιάσει το Σύνταγμα;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, ότι δηλαδή τους ενοχλούν οι αντιδράσεις, οι διαμαρτυρίες, οι διεκδικήσεις (βλ. πρόσφατο νόμο για τις συγκεντρώσεις) και θέλουν να μας περιορίσουν.

Ποιος εγγυάται το αδιάβλητο μιας τέτοιας μαζικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας;

Ποιος μας βεβαιώνει ότι δε θα χρησιμοποιήσει η εξουσία τα όποια προσωπικά μας δεδομένα;

Ποιος αλήθεια είναι βέβαιος ότι ο Μεγάλος Αδελφός δεν έχει μπει, με πλήρεις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις, στη ζωή μας;

Θέλουν λοιπόν να φαλκιδεύουν το δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες, γιατί ξέρουν ότι στεκόμαστε εμπόδιο στην πολιτική τους.

 Άλλωστε οι άνθρωποι νομοθετούν ανερυθρίαστα εν μέσω πανδημίας σκάβοντας κι άλλο το λάκκο του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αυτοί λοιπόν, που δε δίνουν Ευρώ για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αυτοί που δεν φρόντισαν να παρθούν σοβαρά μέτρα για την προστασία των Εκπαιδευτικών και την λειτουργία των σχολείων, αυτοί που δεν φρόντισαν να σπάσουν τα πολυπληθή τμήματα των 27 μαθητών, που δεν πήραν μέτρα για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μεταφέρουν και τους Μαθητές μας , αυτοί που αφήνουν έκθετους τους συναδέλφους και πολύ άλλο κόσμο...αντί να κοιτάξουν να διορίσουν το μόνιμο εκπαιδευτικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τις καθαρίστριες, που απαιτούνται.

Αυτοί οι Καρεκλοκένταυροι  μπαίνουν στα χωράφια μας θέλοντας να μετατρέψουν τους αιρετούς σε απρόσωπα εργαλεία της κυβέρνησης και της διοίκησης, χωρίς επαφή με τους συναδέλφους τους.

Είναι τόση η δημοκρατική τους ευαισθησία, που δε δέχονται ούτε τις παραιτήσεις.

Κι εδώ να πούμε ότι σύσσωμες οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ απέσυραν τα ψηφοδέλτια, όταν κατάλαβαν την αδιαλλαξία του υπουργείου.

Για μας λοιπόν, και για πολλούς άλλους συναδέλφους νομίζουμε ότι, οι αιρετοί δεν πρέπει  είναι ένα συμπλήρωμα της διοίκησης, αλλά το μάτι και το αυτί του κλάδου.

 Είναι αυτοί που οφείλουν να καταγγέλλουν και να αποκαλύπτουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, όπως εφαρμόζεται συνήθως μέσω της πλειοψηφίας των Υπηρεσιακών συμβουλίων.

Είναι αυτοί που πρέπει να ενημερώνουν τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ και κινητοποιούν τα σωματεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Γιατί όσο έμπειρος κι αγωνιστής και να είναι ο αιρετός, παραμένει μειοψηφία.

Χωρίς ισχυρό σωματείο (EΛΜΕ),δε μπορεί να γίνει πλειοψηφία.

Βέβαια, οι αιρετοί λειτουργώντας με βάση το νομικό πλαίσιο και τις αποφάσεις των Συνεδρίων και των Γενικών συνελεύσεων, έχουν αποτρέψει πολλές παρανομίες εις βάρος των συναδέλφων και των σχολείων, που επιχειρεί κατά καιρούς η Διοίκηση π.χ. τοποθετήσεις με αδιαφάνεια, σπάσιμο κενών, βολέματα ημετέρων, ανεξέλεγκτες αποσπάσεις.

Και είναι αλήθεια ότι οι αιρετοί σ' ένα μεγάλο βαθμό και στο βαθμό, που δεν ετεροκαθορίζονται από την κυβέρνηση και τα κόμματα είναι αγκάθι στα σχέδια της όποιας αστικής εξουσίας 

ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ:

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

Δε θα χαρίσουμε λοιπόν τους εκπροσώπους μας στην κυβέρνηση.

Έχουμε αιρετούς και ζητάμε να παραταθεί τώρα η θητεία τους.

Δε θα συμμετάσχουμε στις εκλογές παρωδία.

Κανείς συνάδελφος το Σάββατο να μην ψηφίσει.

 Ούτε θα αναγνωρίσουμε όποιο νόθο αποτέλεσμα, και αυτούς που θα παρουσιάσει η κ. Κεραμέως ως δήθεν εκπροσώπους μας.

 Να ξέρουν όσοι το τολμήσουν θα κουβαλούν σε όλη τη ζωή το στίγμα του δοτού .

Καταλαβαίνουμε ότι αρκετοί θα θέλατε να μας στηρίξετε κι ευχαριστούμε γι' αυτό.

Πάρτε δύναμη συνάδελφοι, στη δύσκολη συγκυρία, που διανύουμε, να δυναμώσουν οι αγώνες...και θα ’ρθει σύντομα και η ώρα της κάλπης.

Ο συνδικαλισμός, που θα βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους, στα σχολεία, αλλά και στις ανάγκες των παιδιών για δωρεάν-δημόσια παιδεία για όλους, με την προοπτική για μια κοινωνία ελεύθερη και με δικαιοσύνη και αμοιβαιότητα....αυτός μας εκφράζει.

 Ακηδεμόνευτος και ανεξάρτητος από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις

Σας καλούμε λοιπόν το Σάββατο να λάμψετε δια της απουσίας σας... από το φιάσκο μια κυβέρνησης που έκανε τη ζωή μας λάστιχο, αρκεί να υπηρετούν του φίλους και τους κουμπάρους στην μεγάλη αρπαχτεί.

Όλοι μαζί συντεταγμένα στηρίζουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Απέχουμε από την παγίδα της ηλεκτρονικής χειμέριας

Δεν υπάρχουν στο κλάδο Πηλιογούσηδες που αναζητά η κ. Κεραμέως.

Εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις στο συνδικαλισμό, δεν είμαστε θεσιθήρες, υπάρχει και η επόμενη ημέρα,     η ζωή δεν σταματά το Σάββατο 7-11-2020

Στηρίζουμε τις αποφάσεις ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ για γενική αποχή από την ηλεκτρονική απάτη.

Δεν υπάρχει καλή και κακή τεχνολογία, η άμεση δημοκρατία δεν αντικαθιστάτε.

Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ

Σε αυτές τις συνθήκες ή θα παραδοθούμε στην ανημπόρια και την αποκαρδίωση ή θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, με τη συλλογική συνείδηση και την αυτοπεποίθηση που σφυρηλατούνται στη γενική συνέλευση, την κινητοποίηση, τη διαδήλωση, σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες μάχες για να φράξουμε τον δρόμο στην επέλαση των βαρβάρων και να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή.

Ή θα υποταχθούμε αμαχητί στην κυβερνητική επίθεση ή θα την αντιμετωπίσουμε στις πραγματικές της διαστάσεις: σαν έναν γίγαντα με πήλινα πόδια, που φαντάζει παντοδύναμος, αλλά μπορεί να σαρωθεί από τους ενιαίους παρατεταμένους αγώνες των 140.000 εκπαιδευτικών, τον συντονισμό με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό.

 

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11/2020!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΑΣ!

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – Για το ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ