Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Αγρινίου του ΟΑΕΔ


Συνεχίζονται οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Αγρινίου του ΟΑΕΔ σε 7 ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Διετής εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση
   Από την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου του Ο.Α.Ε.Δ. ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-21, σε 7 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους έως και....
τις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Συγκεκριμένα η διαδρομή  είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  → Εγγραφή σε σχολείο  → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης.
Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ :

·      Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση.
·      Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.
·      Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.
·      Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
·      Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.
·      Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το 57% του συνόλου των αποφοίτων βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους σε χρονικό διάστημα έως και 12 μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις οι απόφοιτοι παραμένουν στις επιχειρήσεις στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Οι ειδικότητες για το σχολικό έτος 2020-21 είναι οι εξής:

·      Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
·      Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών  Εργασιών
·      Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
·      Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών
·      Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
·      Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
·      Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου
   
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr   και από την Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Αγρινίου του Ο.Α.Ε.Δ.
 (Δ/ΝΣΗ: Εθνική Οδός Αγρινίου – Αμφιλοχίας Τ.Κ. 30100 Αγρίνιο).
Τηλ:2641021630, 2641055314, 2641029987. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ