Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Ο αγροτικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας την τελευταία χρονιά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα»

Την άμεση στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα ζητά ο πολιτευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Καραγκούνης.
 
Εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στη ΝΔ για την αδυναμία διαχείρισης αλλά και συνολικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα στην Αιτωλοακαρνανία και στη χώρα γενικότερα. Χαρακτηριστικά αναφέρει «το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη εμπαίζει τον πρωτογενή παραγωγικό ιστό της χώρας και τον οδηγεί στον αφανισμό του. Η μόνη αναφορά του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προς τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, αφορούσε την υπενθύμιση ότι επισπεύδεται η εκτροπή του Αχελώου και ότι παραμένει αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή» 
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση: 
«Ο αγροτικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως των Οινιαδών την τελευταία χρονιά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς μάλιστα να έχει στηριχθεί ουσιωδώς, αποτέλεσμα που απειλεί το βιοποριστικό εισόδημά και την κοινωνική συνοχή της περιοχής. 

Η πρόσφατη κακοκαιρία κατέστρεψε ολοκληρωτικά σοδειές και βύθισε τους παραγωγούς σε μια ακόμη κρίση, οι οποίοι εκτός του ότι έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους και δεν έχουν ούτε τους πόρους, αλλά ούτε τη διάθεση για να μπουν στις διαδικασίες της νέας συγκομιδής. 

Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη εμπαίζει τον πρωτογενή παραγωγικό ιστό της χώρας και τον οδηγεί στον αφανισμό του. Η μόνη αναφορά του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προς τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, αφορούσε την υπενθύμιση ότι επισπεύδεται η εκτροπή του Αχελώου και ότι παραμένει αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή. 

Ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδος αδυνατεί να δείξει το πολιτικό του ανάστημα, αδυνατεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, παρά μόνο αποδέχεται τον ρόλο του «φτωχού συγγενή» της χώρας. 

Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετική δύσκολη, θεωρούμε αυτονόητο το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ να συνεργαστούν, ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και να προχωρήσουν οι δέουσες ενέργειες με σκοπό το όφελος των ασφαλισμένων αγροτών. 

Στους πληττόμενους αγρότες του νομού μας, τόσο από την καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού, όσο και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι η γενναία, ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ