Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Άκυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για χορήγηση εφάπαξ πολυτεκνικού επιδόματος

Με απόφασή της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, απορρίπτει προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που αφορούσε στη χορήγηση εφάπαξ πολυτεκνικού επιδόματος σε...μητέρες που αποκτούν τέταρτο τέκνο και για κάθε επιπλέον τέκνο.
Στη μεγάλη συζήτηση γύρω από το ζήτημα στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η δημοτική Αρχή είχε κατηγορηθεί πως γνώριζε ήδη πως η απόφαση θα απορριφθεί, όπως είχε συμβεί και με τον Δήμο Θέρμου, αλλά η δημοτική Αρχή Αγρινίου, επέμενε πως έπρεπε να γίνει σαφής η βούληση του δημοτικού συμβουλίου να συνδράμει σε όσους αγωνίζονται για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ....."η εν λόγω απόφαση δεν είναι νόμιμη, διότι η χορήγηση των χρηματικών βοηθημάτων από το Δήμο Αγρινίου σε πολύτεκνες οικογένειες δεν βρίσκει νόμιμο έρεισμα στις διατάξεις των άρθρων 21 και 102 τον Συντάγματος και δεν αποτελεί επιτρεπτή άσκηση δημογραφικής πολιτικής από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειάς τους. Διότι, η άσκηση της δημογραφικής πολιτικής και η ερειδόμενη στο άρθρο 21 παρ. 2 και 5 τον Συντάγματος ενίσχύση των πολύτεκνων οικογενειών, δεν αποτελούν τοπική υπόθεση, ούτε εξάλλου συμπεριλαμβάνεται στις ενδεικτικά απαριθμούμενες στο άρθρο 24 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα αρμοδιότητες των Δήμων και των Κοινοτήτων..."

Δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ