Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Video και φωτογραφίες από την κινητοποίηση στα διόδια Αγγελοκάστρου

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί η κινητοποίηση δεκάδων κατοίκων από τα χωριά Ρίγανη, Παλαιομάνινα, Γουριώτισσα, Στρογγυλοβούνι και Αγγγελόκαστρο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την λειτουργία των διοδίων της Ιόνιας Οδού στο.... Αγγελόκαστρο.
Οι κάτοικοι σήκωσαν συμβολικά τις μπάρες για μια ώρα περίπου στο Αγγελόκαστρο διεκδικώντας ειδική ρύθμιση για τις τοπικές διαδρομές τους.
Κάτοικοι των χωριών έκαναν προσυγκέντρωση στον κόμβο της Ρίγανης και με κομβόι κατευθύνθηκαν στα διόδια για την κινητοποίηση. Δήλωσαν μάλιστα αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση εαν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους και δεν υπάρξει μια ειδική ρύθμιση, ώστε να μην χρεώνονται για τις καθημερινές, τοπικές διαδρομές τους.
Το “παρών” στην κινητοποίηση έδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μιας και το αίτημα αφορά σε κοντινά χωριά, που ανήκουν διοικητικά στους Δήμους Αγρινίου και Ξηρομέρου.

Ο κ. Παπαναστασίου, δήλωσε σχετικά: “Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Δεν υπάρχει γι αυτούς τους ανθρώπους πρόσβαση και είναι τραγικό να πληρώνουν 3,50 ευρώ για μια κοντινή διαδρομή. Πρόκειται για ένα αίτημα που σε άλλα σημεία της χώρας έχει ικανοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Το έθεσαν οι κάτοικοι και στον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, όταν βρέθηκε πρόσφατα στην περιοχή και όπως κατάλαβα έγινε καταρχήν θετικό από τον κ. Δεδε. Περιμένουμε λοιπόν την ικανοποίηση του αιτήματος, είναι αδιανόητο ένας δρόμος που μόλις άνοιξε να είναι τόσο επιβαρυντικός για τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του δρόμου στην περιοχή”

Ο πρόεδρος της Ρίγανης κ. Μιχ. Χαραλάμπους, είπε για το πρόβλημα που δημιουργούν τα διόδια: “Έγινε ένα λάθος, μια αδικία, που πρέπει να διορθωθεί. Είναι κρίμα απ’ το Θεό να πληρώνουμε 3,5 + 3,5 ευρώ για να πάμε στο Μεσολόγγι, ή στις ιδιοκτησίες μας. Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί αλλιώς θα επανέλθουμε πολλοί περισσότεροι. Θέλουμε να πάμε στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι και πρέπει ή να πάρουμε τον παλιό δρόμο, που είναι μεγάλη απόσταση ή να πληρώνουμε τα διόδια. Ακόμη όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο Μεσολόγγι. Μπορεί δηλαδή κάποιος να περάσει δυο και τρεις φορές. Είναι άδικο να επιβαρύνεται με τέτοια ποσά. Θέλουμε μια κάρτα , μια ειδική ρύθμιση ώστε να αρθεί αυτή η αδικία”
Περισσότερες φωτο και video - εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ