Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: Φοίτηση μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Φοίτηση μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Το Δ.Σ της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας πληροφορήθηκε προσφάτως την ύπαρξη εγγράφου και συνοδευτικού ενημερωτικού σημειώματος που εστάλησαν στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ΣΜΕΑΕ του νομού (26-05-2016, αρ. πρωτ. 414) από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και...
Αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα», σχετικά με τη δυνατότητα φοίτησης μαθητών ΑμεΑ στις δομές του εργαστηρίου τους.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των γονέων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:  με βάση τους νόμους 3699/2008 και 4186/2013 η δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ολοκληρώνεται μόνον εφόσον αποκτηθεί απολυτήριος τίτλος ή πτυχίο από Γυμνάσια Γενικής ή Ειδικής αγωγής, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Συνεπώς, όλοι οι αποφοιτήσαντες σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά σε μια από τις παραπάνω δομές του υπουργείου και σε καμία περίπτωση σε φιλανθρωπικά σωματεία, όπως το «Παναγία Ελεούσα» ή κάποιο παρόμοιο.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν, μέσω της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης και των σχολικών μονάδων του νομού, οι γονείς μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αποφοίτων δημοτικών ή ειδικών δημοτικών, για τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την υποχρεωτικότητα της φοίτησης των παιδιών τους σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης, ανάλογα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη μεγάλη ανάγκη ίδρυσης σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, οι οποίες θα δέχονται μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους πέρα από την υποχρεωτική φοίτηση. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αναγκάζονται οι μαθητές αυτοί, είτε να μένουν στο σπίτι είτε, σε πολλές περιπτώσεις, να απευθύνονται σε εθελοντικά ή φιλανθρωπικά σωματεία, ελλείψει δημόσιων δομών ειδικής αγωγής, όπου θα μπορούσαν να λάβουν ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση.

ΑΓΡΙΝΙΟ  24-6-2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 38
ΠΡΟΣ: Σχολεία Δ.Ε., Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας
Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας ΟΛΜΕ, ΜΜΕ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
           
    Γιώργος Καραμητσόπουλος       Βασίλης Καραγιάννης             

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ