Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ένα μήνα πριν τις εκλογές ο κ. Κατσιφάρας θυμίθηκε το π. ταμείο Μολυβιάτη!

Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη έργων στον πρώην «Ταμείο Μολυβιάτη», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα μήνα πριν τις εκλογές, η περιφερειακή Αρχή του Απόστολου Κατσιφάρα συγκαλεί Περιφερειακό Συμβούλιο με… οσμή προεκλογικής φιέστας, προκειμένου να εγκρίνει έργα που θα ενταχθούν....
στο πρώην «Ταμείο Μολυβιάτη». Η προσπάθεια του κ. Κατσιφάρα να αποποιηθεί των ευθυνών του και να τις μετακυλήσει στους Δήμους περί καθυστέρησης κατάθεσης των προτάσεών τους, πέφτει στο κενό. Οι πολίτες της Ηλείας, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η κύρια ευθύνη καθυστέρησης και αδυναμίας διοχέτευσης των κονδυλίων στις πυρόπληκτες περιοχές, επτά χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, βαρύνει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τις κυβερνήσεις, στέλεχος των οποίων υπήρξε και ο κ. Κατσιφάρας.
Για ακόμη μία φορά, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η ανασυγκρότηση της Ηλείας, αλλά και της Αιγιάλειας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα οι πληγείσες περιοχές να έχουν ερημώσει. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Ηλείας μειώθηκε κατά 17%. Στον πυρόπληκτο δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 41,9%. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του πληθυσμού της Μακίστου, που μειώθηκε κατά 70%. Στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, μετά τις πυρκαγιές, οι κάτοικοι μειώθηκαν κατά 35,2% και στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας κατά 32,5%.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει θέσει τις βάσεις για την ανασυγκρότηση της περιοχής, να καθοδηγήσει τους Δήμους ως προς τη σύνταξη των μελετών και την ωρίμανση των έργων αποκατάστασης, να θέσει προτεραιότητες εξασφαλίζοντας την αναλογικότητα και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να περιοριστούν οι γραφειοκρατικοί περιορισμοί. Είναι χαρακτηριστικό, πως εξαιτίας του ελλιπούς σχεδιασμού και της αδυναμίας αξιολόγησης των έργων αποκατάστασης από τις εντεταλμένες αρχές, μέχρι στιγμής όσα έργα έχουν εκτελεσθεί δεν έχουν άμεση σχέση με την αποκατάσταση υποδομών του φυσικού κεφαλαίου».
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ