ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: Χρήστος Θεοδωρόπουλος
Η οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα καθιστά απαγορευτικό από οποιανδήποτε επενδυτή, Έλληνα ή ξένο να επενδύσει και να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου από την στιγμή βέβαια που δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες κέρδους σε μια στεγνή οικονομία. Αυτό βέβαια έγινε αντιληπτό από όλους στην έναρξη του πρωταθλήματος με την δραστική μείωση των εξόδων και την στροφή στους
Η προσπάθεια αυτή που γίνεται δεν μπορεί να μας αφήσει με την εξής απορία :
γιατί οι ομάδες δεν έκαναν αυτή την κίνηση πιο γρήγορα αφού με τις αναρίθμητες σπατάλες δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
γιατί οι ομάδες δεν έκαναν αυτή την κίνηση πιο γρήγορα αφού με τις αναρίθμητες σπατάλες δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Οικονομικές λύσεις όσο το ποδόσφαιρο θα ζει ,θα υπάρχουν πάντα και για όλες τις ομάδες. Για να γίνουν όμως ακόμα πιο αποδοτικές θα πρέπει το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα υπάρξουν θα πρέπει να είναι προσαρμοστικό και κυρίως «καθαρό». Λέγοντας περιβάλλον εννοούμε το σημερινό αλλοιωμένο και αναξιόπιστο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση αλλά και σε καμία περίπτωση διάθεση για επένδυση.
Τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε όμως μια διάθεση από αξιόπιστους επενδυτές να ασχοληθούν με τα κοινά του ποδοσφαίρου με την προϋπόθεση να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους ανοίγματα απαιτώντας μια δίκαιη μεταχείριση.
Σαφώς και ο στόχος κάθε ομάδας που ανήκει σε ένα μικρομεσαίο πρωτάθλημα είναι να γίνει μια ακόμη ¨Πόρτο¨, (ένα μοντέλο ομάδας με ελάχιστα έξοδα και εξωφρενικά έσοδα) που θα «τρελαίνει» κόσμο εν μέσω οικονομικής κρίσης , αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού πλάνου και διοίκησης.
Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η στροφή στους γηγενείς ποδοσφαιριστές την προώθηση τους και την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής. Αρχικά είναι ευρέως γνωστό πλέον σε πιο μονοπάτι πρέπει να βαδίσουν για την οικονομική τους εξυγίανση. Στη συνέχεια θα χρειαστούν μια επανεκκίνηση έχοντας ένα πλάνο 10ετίας και στόχο τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αρχή θα πρέπει να γίνει με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και την δημιουργία τμημάτων υποδομής όπου η προώθηση παιχτών να είναι το βασικό τους μέλημα. Επίσης σημαντικό ρόλο θα αποτελέσει και η αξιοποίηση του τμήματος σκάουτινγκ καθώς και η πώληση παιχτών μικρών σε ηλικία ανεξάρτητα το ποσό αλλά με ποσοστά μεταπώλησης όπως για παράδειγμα του Κ. Σταφυλίδη του ΠΑΟΚ, Χ. Μαυρία του ΠΑΟ, του Κ.Παπαδόπουλου της Σάλκε, του όπου η ποδοσφαιρική του αξία συνεχώς αυξάνεται. Επιπλέον η διαφήμιση θετική η αρνητική αλλά και η προβολή των θετικών της σημείων μέσω αυτής.
Σε ελληνικό επίπεδο μόνο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φέρνει μεγάλα ποσά από πωλήσεις στα ταμία του συλλόγου, με τις πωλήσεις του τελευταίου έτους να αγγίζουν τα 20 εκατ.. Ποσό τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.
Θα πρέπει να υπάρχει λοιπόν πρόσφορο έδαφος για την αξιοποίηση του υπάρχον υλικού αλλά και δημιουργία επενδύσεων από το εξωτερικό βλέποντας εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών , σωστή μεταχείριση παιχτών αλλά και ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα όπου για τους ποδοσφαιριστές θα είναι ένα σκαλοπάτι για ένα καλύτερο μέλλον χρίζοντας έτσι το δικό μας ως ένα μεταβατικό όπως εκείνο της Πορτογαλίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...