Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: «Όχι στην μαγνητοσκόπηση των μαθημάτων»

Συνάδελφοι-ισσες,
Την Παρασκευή 08/05/2020 ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για Live Streaming μαθήματα από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα η κα Υπουργός δήλωσε πως αυτό έγινε και με την έγκριση της Α.Π.Π.Δ. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κατόπιν προφορικών εντολών της....
Υφυπουργού κας Ζαχαράκη για εφαρμογή του μέτρου, θυμίζουμε πως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ο.Λ.Μ.Ε. αντέδρασαν δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και πως αντιβαίνει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
Για άλλη μια φορά το Υπουργείο επιλέγει να κλιμακώσει τις σχέσεις του με τους εκπαιδευτικούς, ίσως για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Τονίζουμε πως το μέτρο αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα σχολικές μονάδες που διαθέτουμε και με τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές. Εκτός και αν η κα Υπουργός ζει σε κάποια άλλη χώρα. Σε ερώτηση γονέα ¨και πως θα κάνει μάθημα το παιδί μου σε περίπτωση που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο;¨ η απάντηση είναι όπως γινόταν και πριν. Να υπενθυμίσουμε πως πάντα είναι διαθέσιμη η Ασύγχρονη Εκπαίδευση για την επιτυχία της οποίας οι εκπαιδευτικοί πήραν τα εύσημα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο «μεγάλος αδελφός» - big brother είναι εδώ, ως τροπολογία ελέγχου και παρακολούθησης, καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και κάθε δεοντολογία (συναισθηματική, ηθική, παιδαγωγική) που διέπει την παιδαγωγική πράξη, το μάθημα στη σχολική τάξη.
Είναι σαφές ότι και οι γονείς έχουν και πρέπει να έχουν λόγο!!!
Καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από τις σχολικές αίθουσες με υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Το υπουργείο να καταργήσει τώρα την επίμαχη διάταξη. Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της. Σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας αποφασίζουμε απεργία- αποχή με την συνδικαλιστική κάλυψη του σωματείου. Λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα και τώρα και το Σεπτέμβρη. Όχι πάνω από 10 μαθητές στις κανονικές αίθουσες των σχολείων μας και αρκετά λιγότεροι στις μικρότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ