Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Συγκλονιστική συγκέντρωση της Χριστίνας Σταρακά στην Πλατεία Δημοκρατίας - ΦΩΤΟ

Χριστίνα  Σταρακά: «Το Αγρίνιο μίλησε, στις 26 Μαΐου αλλάζουμε σελίδα»
Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση στην κατάμεστη πλατεία Δημοκρατίας το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου, το Αγρίνιο έδωσε το σύνθημα για την νίκη στην...
Χριστίνα Σταρακά και τον Συνδυασμό «Αγρίνιο Μπορείς».
Η εντυπωσιακή προσέλευση χαρακτηρίστηκε παράσταση νίκης για τον Συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά, ενώ εκατοντάδες νέοι και νέες έδωσαν παλμό από την αρχή έως το τέλος της εκδήλωσης με βεγγαλικά και συνθήματα νίκης.
Η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά στο ξεκίνημα της ομιλίας της έκανε τις δικές της προσωπικές αναφορές από καρδιάς και ξεσήκωσε το πολυπληθές κοινό:
 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή  συγκλονιστική σας παρουσία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου θυμίζετε απόψε, εδώ στην πλατεία μας, ότι αξίζει να παλεύεις. Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλο αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι αυτό το διάστημα.
Μιλήσαμε, συναντηθήκαμε στις γειτονιές της πόλης, ανταμώσαμε στα χωριά μας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ο τόπος μας αλλάζει οριστικά σελίδα, η απόφαση των ανθρώπων αυτού του τόπου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Το Αγρίνιο δεν θα μείνει στο τέλμα, το Αγρίνιο μπορεί και θα τα καταφέρει.
Το Αγρίνιο δεν έχει απλά ιστορία, θα έχει παρόν και μέλλον όσο και αν κάποιοι ήθελαν να μείνει στάσιμο, να χαμηλώσουν τον πήχη για να βολέψουν την ανικανότητα τους. Είμαι εδώ και στέκομαι με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης και ευθύνης απέναντι σας .
Είμαι εδώ στο βήμα μιας ιστορικής πλατείας. Της πλατείας των μεγάλων αγόνων του λαού μας. Της πλατείας των θυσιών. Της ιστορικής μνήμης
Της πλατείας της ανάτασης του λάου αυτοί του τόπου. Είμαι όμως εδώ και στην πλατεία των παιδικών μας χρόνων. Των αναμνήσεων μας, της ζωής μας όλης.
Σε αυτή εδώ την πλατεία μπροστά σας στέκομαι με ταπεινότητα, απόλυτη αίσθηση της ευθύνης συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι, παλιοί συμμαθητές, δάσκαλοι, συναγωνιστές, νέοι και παλιοί.
Και μπροστά σας δεσμεύομαι.
Δεν θα προδώσω ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη σας. Θα είμαι η δήμαρχος όλων των πολιτών του Αγρινίου, θα υπηρετήσω την ενότητα της πόλης υπηρετώντας άξιες και ιδανικά, τιμώντας την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της».
Η Χριστίνα Σταρακά εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή λέγοντας: «Ο Κλεισθένης και το σύστημα της απλής αναλογικής θέλουν συνεργασίες και συγκλίσεις. Θέλουν ανθρώπους που να συνθέτουν δυνάμεις κι όχι να διχάζουν.
Θέλουν να πιστεύεις στις αλλαγές και την πρόοδο και όχι σε αντιδραστικές και φοβικές λογικές. (…)Οι εκφραστές της συντήρησης δεν έχουν κουλτούρα συνεργασίας για να μπορούν να προσθέσουν έργο.
Είναι εθισμένοι στη μάχη χαρακωμάτων.
Εμείς καταθέτουμε το πνεύμα του διαλόγου της συμμετοχικότητας και των συνεργειών. Στεκόμαστε απέναντι στο Νέο που αποδείχτηκε χειρότερο από το Παλιό. (…)Η υστέρηση των τελευταίων 5 χρόνων διαπερνά  όλους τους τομείς των δημοτικών αρμοδιοτήτων. Πλήρης αναντιστοιχία λόγων και έργων, υποσχέσεων και συνέπειας».
Παρουσιάζοντας το σχέδιο της για το Δήμο Αγρινίου η υποψήφια δήμαρχος εστίασε, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας, στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην ταυτότητα της πόλης με τα εμβληματικά της κτίρια, την ανάπλαση του Πάρκου και με σειρά από ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις. Επίσης παρουσίασε στοχευμένες παρεμβάσεις για τις δημοτικές ενότητες του Αγρινίου.
Η Χριστίνα Σταρακά έκλεισε την ομιλία της, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ως εξής: «Την Κυριακή αλλάζουμε την πορεία αυτού του τόπου. Ανακτούμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δεν θέλουμε ούτε μια ημέρα ακόμη χαμένη για την πόλη μας. Πάμε εκεί που αξίζει στο ΑΓΡΙΝΙΟ.
 Εκεί που αξίζει για όλους εσάς. Πάμε μαζί. Τώρα είναι η αποφασιστική στιγμή. Το Αγρίνιο μας μεγάλωσε, ήρθε η ώρα να το μεγαλώσουμε εμείς!»
 Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της Χριστίνας Σταρακά:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή  συγκλονιστική σας παρουσία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου θυμίζετε απόψε, εδώ στην πλατεία μας, ότι αξίζει να παλεύεις.
Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλο αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι αυτό το διάστημα.
Μιλήσαμε, συναντηθήκαμε στις γειτονιές της πόλης, ανταμώσαμε στα χωριά μας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ο TOΠΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕΛΙΔΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
Το Αγρίνιο δεν έχει απλά ιστορία, θα έχει παρόν και μέλλον όσο και αν κάποιοι ήθελαν να μείνει στάσιμο, να χαμηλώσουν τον πήχη για να βολέψουν την ανικανότητα τους
Είμαι εδώ και στέκομαι με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης και ευθύνης απέναντι σας .
Είμαι εδώ στο βήμα μιας ιστορικής πλατείας. Της πλατείας των μεγάλων αγόνων του λαού μας. Της πλατείας των θυσιών. Της ιστορικής μνήμης
Της πλατείας της ανάτασης του λάου αυτοί του τόπου.
Είμαι όμως εδώ και στην πλατεία των παιδικών μας χρόνων. Των αναμνήσεων μας, της ζωής μας όλης.
Σε αυτή εδώ την πλατεία μπροστά σας στέκομαι με ταπεινότητα, απόλυτη αίσθηση της ευθύνης συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι, παλιοί
συμμαθητές, δάσκαλοι, συναγωνιστές, νέοι και παλιοί.
Και μπροστά σας δεσμεύομαι.
Δεν θα προδώσω ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη σας. Θα είμαι η δήμαρχος όλων των πολιτών του Αγρινίου, θα υπηρετήσω την ενότητα της πόλης υπηρετώντας άξιες και ιδανικά, τιμώντας την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της.


 Φίλοι και φίλες
Από την μέρα που ξεκινήσαμε αυτό το ωραίο ταξίδι, συστήματα και κατεστημένα που υπηρετούν την απραξία και την αδράνεια επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία ψευδών ειδήσεων, διαστρέβλωσης και στοιχηματικών προβλέψεων
πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την νίκη στις εκλογές.
Όμως οι μάχες δεν κερδίζονται με την προπαγάνδα αλλά με το κριτήριο και την νοημοσύνη σαν αυτά που διαθέτει ο Αγρινιώτικος λαός.
Το μόνο που κατάφεραν με τα επικοινωνιακά κόλπα τους ήταν να γεμίσετε σήμερα την πλατεία Δημοκρατίας και να στείλετε το μήνυμα για την μεγάλη νίκη που έρχεται.
Οι υποσχέσεις και οι προεκλογικές εξαγγελίες πρέπει να αξιολογούνται με το πλήρωμα του χρόνου.
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που είχαν ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες πριν πέντε χρόνια βρίσκονται πια μόνο στα προεκλογικά φυλλάδια της ίδιας εποχής.
Σε κανένα σημείο του δήμου, ούτε στην πόλη ούτε στα χωριά δεν έγιναν όσα ανακοινώθηκαν. Όσα έπρεπε. Έχουμε 2019 και μπροστά μας τέσσερα κρίσιμα χρόνια για να αλλάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον του Αγρινίου.
Ποιοι αντέχουν το πλήρωμα του χρόνου;
Δεν υπάρχει ούτε ένα ισχυρό δείγμα δουλειάς, ούτε ένα μεγάλο έργο από τον απερχόμενο δήμαρχο.
Στη θέση ενός αναπτυξιακού σχεδίου με  αποτελέσματα είδαμε φιέστες και πολιτικές εντυπωσιασμού.
Η αναπτυξιακή πορεία του δήμου επιβραδύνθηκε με συγκεκριμένη ευθύνη. Γιατί οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
Η ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορεί να γίνει με παλιές συνταγές και συντηρητικές προσεγγίσεις.
Χρειάζονται νέες πολιτικές.

Εκείνοι που  συμπεριφέρονται υπεροπτικά, συνηθισμένοι σε ένα παραταξιακό φέουδο στην διοίκηση,
δεν έχουν στη φιλοσοφία τους τις συνεργασίες και τις φοβούνται τόσο πολύ
ώστε έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για «ισχυρή εντολή» για να μην υπάρξει δήθεν ακυβερνησία στον δήμο!
Στην ουσία ξέρουν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με κανέναν!

Φίλες και φίλοι,
φάνηκε περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια της πόλης.
Δεν μπορούν να αφήσουν στην άκρη την προσωπική τους ατζέντα, λειτουργούν ως μια παρέα και όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εχθρός τους.

Όμως ο Κλεισθένης και το σύστημα της απλής αναλογικής θέλουν συνεργασίες και συγκλίσεις.
Θέλουν ανθρώπους που να συνθέτουν δυνάμεις κι όχι να διχάζουν.
Θέλουν να πιστεύεις στις αλλαγές και την πρόοδο και όχι σε αντιδραστικές και φοβικές λογικές.

Εκεί που διαφέρουμε είναι ότι εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, πολυσυλλεκτικοί και προοδευτικοί!
Η πολιτική για την Αυτοδιοίκηση χτίζεται με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις προσωπικές ατζέντες.
Για λύσεις που επιθυμούν οι πολίτες και όχι κάποιο κόμμα.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε με όποιον μπορεί να καταθέσει φρέσκιες ιδέες και ρεαλιστικές λύσεις.
Και υπάρχουν συνδυασμοί και πρόσωπα που μπορούμε να συνεργαστούμε.
Οι εκφραστές της συντήρησης δεν έχουν κουλτούρα συνεργασίας για να μπορούν να προσθέσουν έργο.

Είναι εθισμένοι στη μάχη χαρακωμάτων.
Εμείς καταθέτουμε το πνεύμα του διαλόγου της συμμετοχικότητας και των συνεργειών.
Στεκόμαστε απέναντι στο Νέο που αποδείχτηκε χειρότερο από το Παλιό.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η υστέρηση των τελευταίων 5 χρόνων διαπερνά  όλους τους τομείς των δημοτικών αρμοδιοτήτων.
Πλήρης αναντιστοιχία λόγων και έργων, υποσχέσεων και συνέπειας.
Ο απερχόμενος δήμαρχος υποσχέθηκε ένα Δήμο ανοιχτό, και οι πρώτες του ενέργειες ήταν να τοποθετήσει κάμερες και να κλείσει ερμητικά την πρόσβαση στο δημαρχιακό γραφείο.
Υποσχέθηκε ότι θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων κι αντί αυτού υποβάθμισε τη λειτουργία του, απαξίωσε τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων και ευτέλισε την Επιτροπή Διαβούλευσης.
Τα πέντε χρόνια καταστροφικής θητείας είναι παράδειγμα προς αποφυγή και γι αυτό  τον εγκατέλειψαν κορυφαία στελέχη του Συνδυασμού του, άνθρωποι που είχαν εκλεγεί στις πρώτες θέσεις του Ψηφοδελτίου του.
Ας γνωρίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι κανένα προεκλογικό ρουσφέτι και καμία υπόσχεση της τελευταίας στιγμής δεν έσωσε κανέναν. Και δεν θα σώσει ούτε τον ίδιο.
Εμπαίζει τους περήφανους Αγρινιώτες, λέγοντάς τους πως  αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους με λίγες φλούδες προεκλογική άσφαλτο, που πριν καλά- καλά πέσει άρχισε να χορταριάζει κιόλας.
Πέντε χρόνια μετά, επαναλαμβάνει ως εξαγγελίες, όσα παρουσίαζε ως δεσμεύσεις του το 2014.
        Δεν καταλαβαίνει ότι αυτοαναιρείται; ότι παραδέχεται ουσιαστικά την ανυπαρξία του;
Θεωρεί ότι οι Αγρινιώτες δεν έχουν ούτε μνήμη ούτε κρίση.
Τον καταλαβαίνω.
Οι μέρες μετρούν αντίστροφα.
Τα πέντε χρόνια αδράνειας, αναβλητικότητας και ανευθυνότητας είναι αρκετά. Δεν θα γίνουνε εννιά.
Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την χαμένη πενταετία
Ήρθε η ώρα για μια νέα Δημοτική Αρχή.
Τη Δημοτική Αρχή της δράσης και του αποτελέσματος.
Όλοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, πάμε μπροστά, πάμε για μια μεγάλη νίκη.

Νίκη όλων των Αγρινιωτών.
Για το παρόν και το μέλλον Αγρινίου. 
Για να πάμε το Αγρίνιο μπροστά.
Το ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ.

Αναλαμβάνω την ευθύνη, μαζί σας, να οδηγήσουμε το Αγρίνιο ψηλά, εκεί που του αξίζει.
Με σκληρή δουλειά και με την ανάπτυξη συνεργασιών, θα ξεκολλήσουμε το Αγρίνιο από  το τέλμα στο οποίο το οδήγησε η καταστροφική πενταετία που πέρασε.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες και σε όλο το φάσμα προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και ρωτώ:
 Ποια είναι η παράταξη, ποιος είναι ο δήμαρχος που θέλετε να βρίσκεται οδηγός στην πορεία του Αγρινίου στον 21ο αιώνα;

Φίλες και φίλοι
Η αγάπη μου για τον τόπο μας με κάνουν να σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την στήριξή σας
Πάντα σε ετοιμότητα, ανέλαβα ευθύνες, επιτάχυνα διαδικασίες.
Μέσα σε πέντε χρόνια έδωσα λύσεις σε ζητήματα που έμεναν άλυτα για χρόνια.
Είχα διακριτό ρόλο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δεν επεδίωξα ποτέ να καπελώσω τον ρόλο και το έργο των δημάρχων.
Είμαι Αντιπεριφερειάρχης για όλη την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο για το Αγρίνιο.
Τα πέντε προηγούμενα χρόνια συνέβαλα προσωπικά με έργο και θέλω να αξιολογηθώ γι’ αυτό.
Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί συμπατριώτες
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Έχουμε αποδείξει ότι δουλεύουμε σκληρά, ότι φέρνουμε αποτελέσματα.
-Δουλέψαμε μεθοδικά προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας. 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου για την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων.
-Συνεργαστήκαμε με την ΠΑΕ Παναιτωλικός, το καμάρι του Αγρινίου και εξασφαλίσαμε πρώτη φορά κρατική χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ για το γήπεδο της ομάδας και την γύρω περιοχή.
-Διαχειριστήκαμε  για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα, το ΤΕΒΑ, σε συνεργασία με τους δήμους, δείχνοντας έμπρακτα το κοινωνικό μας πρόσωπο.
 Εμείς δεν κάναμε επικοινωνιακή σπέκουλα με τα κοινωνικά προγράμματα γιατί σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Αλλά δεν θα οικειοποιηθούν το έργο μας και δεν θα αποσιωπήσουν την προσπάθειά μας.
-Καταθέσαμε ώριμες μελέτες στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίζοντας πόρους για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων.

-Βάλαμε τις βάσεις για ανάπτυξη στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας με την δημοπράτηση του δρόμου Πωγωνιά-Πλαγιά που παρέμενε σε εκκρεμότητα για χρόνια.
-Σχεδιάσαμε διεκδικήσαμε και υλοποιούμε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για το Μεσολόγγι, ένα στρατηγικό όραμα για την περιοχή και τα μοναδικά της οικοσυστήματα.
-Ενισχύσαμε έμπρακτα τον θρησκευτικό τουρισμό βελτιώνοντας την πρόσβαση σε σημαντικά μοναστήρια του τόπου μας.
Αντιμετωπίσαμε με ουσιαστικές παρεμβάσεις τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. ΟΛΑ αυτά για να επιτευχθούν  χρειάζεται γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πορευτούμε και στην διοίκηση του δήμου Αγρίνιου. Με δουλειά σχέδιο, πείσμα.
-Αναλάβαμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την Τριχωνίδα με τον διαγωνισμό για την μελέτη και τον καθορισμό όχθιας και παρόχθιας ζώνης.
Έχοντας ως βάση την μελέτη αυτή η Τριχωνίδα αποτελεί στο πρόγραμμά μας μια ξεχωριστή ενότητα

Θέλουμε να στρέψουμε την πόλη προς το υδάτινο στοιχείο της

Η Τριχωνίδα μπορεί να γίνει πόλος τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο, με την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας.
Συνδέουμε την λίμνη Τριχωνίδα με τον εναλλακτικό τουρισμό και ιδιαίτερα με τον ναυταθλητισμό, τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία.

Επενδύουμε στη Λίμνη και το Οικοσύστημα, τοποθετούμε την Τριχωνίδα στην κορυφή των προορισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη και ωραιότερη λίμνη στην Ελλάδα, βρίσκεται στον Δήμο Αγρινίου και πρέπει να γίνει ο πλούτος του.

Όμως το πρόγραμμά μας, φίλοι και φίλες, είναι ολοκληρωμένο και την Κυριακή η ψήφος στον Συνδυασμό μας είναι εγγύηση για ένα Αγρίνιο της προόδου και της δράσης.

Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε εμπειρία και σχέδιο για το μέλλον των Αγρινιωτών

Προτάσσουμε το νέο και υπηρετούμε το έντιμο.


Βρισκόμαστε εδώ για να γράψουμε ένα φρέσκο, τίμιο και ορατό κεφάλαιο ανάπτυξης για όλο τον δήμο Αγρινίου

Η ανάπτυξη στην πράξη είναι το σύνθημά μας.
Θέλουμε έναν δήμο ευέλικτο, λειτουργικό, επισκέψιμο, με επίκεντρο τον δημότη.

Το σχέδιό μας περιλαμβάνει δέκα θεματικές ενότητες και μια ξεχωριστή για την λίμνη Τριχωνίδα.

Έχει συγκεκριμένη στόχευση και φιλοσοφία
Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα λειτουργώντας άμεσα ειδικό γραφείο.

Η μελλοντική πορεία  του δήμου περνά από τη δημιουργία μιας ισχυρής και σύγχρονης ταυτότητας.

Αυτό θα το πετύχουμε σχεδιάζοντας ένα δυναμικό brand name, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία marketing πόλης.

Αγρινιώτες και Αγρνιώτισσες
 Η πόλη χρειάζεται την δική της ταυτότητα
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας στρέφεται στο πολύπαθο Πάρκο, που με μια σειρά παρεμβάσεων θα το ξανακάνουμε το πραγματικό ΤΟΠΟΣΗΜΟ του Αγρινίου.

 Τον τόπο συνάντησης μικρών και μεγάλων που έχουν στερηθεί οι Αγρινιώτες και οι επισκέπτες για χρόνια και που μπορεί να ξαναγίνει το αστικό κέντρο πρασίνου, αναψυχής, παραδοσιακού πολιτισμού.

Αξιοποιούμε τα  εγκαταλειμμένα ιστορικά κτίρια της πόλης, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. 
Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των Αποθηκών Παπαπέτρου, των αποθηκών Παπαστράτου και Ηλία Ηλιού, καθώς και στον καπνικό σταθμό Αγρινίου
Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός συνεδριακού πολυχώρου και ενός διαχρονικού μουσείου αντάξιο της πόλης του Αγρινίου.


Όσον αφορά το μουσείο Καπνού θέλουμε ένα ζωντανό μουσείο και θα ακολουθήσουμε τις καλές πρακτικές σύγχρονων παρόμοιων μουσείων με διαδραστικές και εικονικές εφαρμογές.
Ακόμη, θα φροντίσουμε για τη στήριξη ενός σύγχρονου και διαδραστικού Λαογραφικού μουσείου στο Αγρίνιο

Επανασχεδιάζουμε την λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς ώστε να καταστεί ένα ζωντανό κτίριο που θα είναι ανοιχτό σε καθημερινή βάση

Οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε μια σειρά από ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις για το Δήμο Αγρινίου. 

Μαζί με το Πάρκο θα φροντίσουμε για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου με την ενοποίηση των χώρων του με τη Βιβλιοθήκη και τη Γλυπτοθήκη Καπράλου, με τη δέσμευση πως το Μουσείο θα αναβαθμισθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Αγρίνιο


Αναβαθμίζουμε, ακόμη, το Πάρκο της Αγίας Τριάδας, ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης.
Ζωντανεύουμε ξανά η περιοχή του παλιού Αγίου Χριστοφόρου σα ζώνη περιπάτου και αναψυχής.

Σχεδιάζουμε για την πόλη και στους πολίτες και κλείνουμε τα μεγάλα αναξιοποίητα αστικά κενά της πόλης
  
ΟΙ παρεμβάσεις μας σε όλες τις συνοικίες και τις γειτονιές έχουν σκοπό την εμπορική και πολιτιστική της αναβάθμιση

Δεν ξεχνάμε τα ΑμεΑ της πόλης και των χωριών μας, κάθε παιδική χαρά, κάθε υποδομή έχει πρόβλεψη για τα ΑμεΑ. Εμείς δεν στήνουμε παιδικές χαρές σε τρεις ώρες δυο μέρες πριν τις εκλογές!

Οι αθλητικές υποδομές μπαίνουν στο επίκεντρο της ζωής στον δήμο μας, κάνοντας την κεντρική εξουσία ουσιαστικό συνεργάτη μας.

Πάνω από όλα θέτουμε στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές

·      Σαν μεγάλη προτεραιότητα θεωρούμε τη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό. Και αυτό θα το διεκδικήσουμε επίμονα από την κεντρική εξουσία
·      Θέτουμε ως βασικό μας στόχο την λειτουργία του Επιχειρηματικού και Βιομηχανικού Πάρκου Αγρινίου.
·      Συστήνουμε συμβούλιο επιχειρηματικότητας όπου θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

·      Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία στο Αγρίνιο  ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου.
·      Σχεδιάζουμε ειδικές παρεμβάσεις στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία και στα Μοναστήρια του Δήμου και θα θα χαραχθούν πολιτιστικές και θρησκευτικές/ προσκυνηματικές διαδρομές  με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο Αγρίνιο.

·      Ιδιαίτερη παρέμβαση θα αφορά στη λίμνη Λυσιμαχεία και την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Μουρστιάνου, με σκοπό την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στο Δήμο Αγρινίου 

·      Αξιοποιούμε προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της παραποτάμιας περιοχής στη Στράτο και στη λίμνη Καστρακίου, σύμφωνα με μελέτη της ΔΕΗ

·      Υλοποιούμε δράσεις ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και των σημαντικών βυζαντινών και μεταβυζαντινών πολιτιστικών θησαυρών, Αγγελοκάστρου, Μακρυνείας, Παραβόλας, Θεστιέων,  με έμφαση στον Ναό του Στρατίου Διός και το Αρχαίο Θέατρο Στράτου.

Για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και να ζωντανέψουμε την αγορά και τις γειτονιές θέλουμε δρώμενα σύμφωνα με τη παράδοση της πόλης και την αναγκαιότητα ψυχαγωγίας των πολιτών.
Διοργανώνουμε σε σταθερή βάση, κάθε 15 μέρες μουσικές εκδηλώσεις στις πολυσύχναστες αστικές περιοχές, κεντρικούς πεζοδρόμους, στο Πάρκο, στις πλατείες κλπ

Και το μεγάλο στοίχημά μας είναι πως θα ζωντανέψουμε τα χωριά του δήμου μας.

Η πόλη του Αγρινίου δεν έχει μέλλον αν τα χωριά μας δεν παραμείνουν ζωντανά .
Κάθε δημοτική ενότητα μπορεί και πρέπει να είναι ένα ζωντανό κύτταρο του Δήμου. Καμιά κοινότητα, κανένας πολίτης δεν θα νιώθει αποκομμένος από τον Δήμο του.

Αυτό θα το πετύχουμε με την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την καλυτέρευση της καθημερινότητας, την δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, την κατασκευή έργων υποδομής, την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας και την διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία κατασκευής αρδευτικών έργων και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Στηρίζοντάς μας, φίλοι και φίλες, δίνετε την εμπιστοσύνη σε μας και το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά φτιάχτηκε μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία και είναι δείγμα του πλούτου των ιδεών του τόπου μας.

Ψήφος στην  σημερινή δημοτική αρχή είναι ψήφος στην υστέρηση, στην αδράνεια, την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση.
Η νέα Αρχή που κάποιοι ευαγγελίστηκαν αποδείχτηκε η χειρότερη αρχή που είχε ποτέ τούτος ο τόπος.

Φίλες και Φίλοι
Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες και θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.
Εργάστηκα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, συνθέτοντας απόψεις, ενεργοποιώντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.
Αυτές οι δυνάμεις εκφράζονται στο ψηφοδέλτιό μας.
Στεκόμαστε απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή που εκφράζει την αδράνεια και την συντήρηση. Θέλουμε να εκφράσουμε την ανάπτυξη και την ευημερία σε ένα κοινό στόχο.
Το περήφανο Αγρίνιο του 21ου αιώνα. Τον δήμο Αγρινίου που όλοι μπορούν να είναι μέρος του.
Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε εμπειρία και σχέδιο για το μέλλον του τόπου μας. Έχουμε σχέδιο για ευημερία.
Για ένα Αγρίνιο με ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Την Κυριακή 26 Μαΐου αφήνουμε πίσω την μίζερη, οπισθοδρομική και μικροπολιτική διαχείριση του δήμου μας.
Αφήνουμε πίσω το δήθεν νέο που αποδείχτηκε χειρότερο από το παλιό. Δείχνουμε την πρόοδο απέναντι στην  στασιμότητα.
Φίλες και Φίλοι
Σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι για το Αγρίνιο των ονείρων μας, σας καλούμε να πάμε όλοι μαζί.
Το ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ πολύ περισσότερα από όσα νομίζει η σημερινή δημοτική αρχή.
Την Κυριακή αλλάζουμε την πορεία αυτού του τόπου.
Ανακτούμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση.
Δεν θέλουμε ούτε μια ημέρα ακόμη χαμένη για την πόλη μας
Πάμε εκεί που αξίζει στο ΑΓΡΙΝΙΟ.  Εκεί που αξίζει για όλους εσάς.
Πάμε μαζί. Τώρα είναι η αποφασιστική στιγμή.
Το Αγρίνιο μας μεγάλωσε, ήρθε η ώρα να το μεγαλώσουμε εμείς!






































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ