Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία (υπέρ ΣΥΡΙΖΑ -κατά ΝΔ, ΧΑ – «παρών» ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών « Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και...καταπολέμησης της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ» κατατέθηκε στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολο του, μαζί με τις υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες πλην της τροπολογίας που αφορά την κατάτμηση των εκλογικών τμημάτων αλλά και την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι. Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο μέρος (άρθρα 1 έως 30) αφορά την «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας», το δεύτερο μέρος (άρθρα 31 έως 49) «Ρυθμίσεις θεμάτων ιθαγένειας» και τρίτο (άρθρα 50 έως 115) «Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».
Διαφορετική στάση από αυτή στην ψήφο τους επί της αρχής του ν/σ κράτησαν τα κόμματα για το άρθρο 82, που αφορά την άρση της αναστολής προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.

Σχόλιο: newspressagrinio:
Για το πρόβλημα με την εκλογή των Προέδρων των κοινοτήτων σχεδόν το σύνολο των ομιλητών, ούτε που αντιλήφθηκε την κατάργηση του επικεφαλής υποψήφιου Προέδρου και την μετατροπή του αναλογικού συστήματος σε ένα ιδιότυπο πλειοψηφικό σύστημα με σαφή υποβάθμιση του ρόλου του Προέδρου εκλεγμένου απ' ευθείας από το λαό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ