Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" - ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΠαρακολουθοΥμε στενΑ τα της ΔΕΗ.
·         Την τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών στα ρολόγια, 10.000 για αρχή σε Δημόσια κτήρια και τώρα 225.000 σε σπίτια. Το κόστος περνάει στους καταναλωτές.
·         Ο ΔΕΔΗΕ έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής 15.000 ρολόγια με την....
αιτιολογία ότι υπήρξε υπόνοια ρευματοκλοπής. Εάν διαπιστωθεί μετά από έλεγχο αυτή η αιτία (κομμένη σφραγίδα, πείραγμα του μετρητή κ.λπ.), ο καταναλωτής επιβαρύνεται το κόστος επανεγκατάστασης, το χρέος, αλλά διώκεται και ποινικά.
·         Η ΔΕΗ, λόγω μνημονιακής δέσμευσης από 1/1/19 προσανατολίζεται στο να αποστέλλει επιστολές στους καταναλωτές που θα τους ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας τους και ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικό πάροχο. Επειδή η ΔΕΗ έχει χάσει μόνο το 10% - 15% προς ιδιωτικές εταιρείες, πρέπει από το 90% των καταναλωτών να περιοριστεί στο 40% το πρώτο εξάμηνο και το 40% να διοχετευτεί στην πράσινη ανάπτυξη (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.ά.).
Αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, που είναι επιδοτούμενα από τον ελληνικό λαό, καθώς έχει επέλθει αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος (Α.Π.Ε.), πάνω από 12.000 % προς όφελος των ιδιωτών.
·         Παρακολουθούμε την κατασκευή των Αιολικών πάρκων στο Νομό, την πώληση των δύο λιγνιτικών εργοστασίων, αλλά και την πώληση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων – φραγμάτων, όπως της Μεσοχώρας – Συκιάς.
·         Ο ΔΕΔΗΕ ζητάει επανέλεγχο όλων των εγκαταστάσεων του σπιτιού, μαγαζιού και χωραφιού, από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, διαφορετικά απειλούν να κατεβάσουν το διακόπτη σε 25 ημέρες. Το σχέδιο επανελέγχου κοστίζει στον καταναλωτή 130 € έως 150 €.
·         Η ΔΕΗ μεταβίβασε όλα τα χρέη των καταναλωτών από 100 € και άνω σε εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους απειλούν τους καταναλωτές να προβούν σε ρύθμιση, ειδάλλως θα κινηθούν δικαστικά για είσπραξη της οφειλής, αλλά και διακοπής του ρεύματος. Η ρύθμιση είναι το 40% του οφειλόμενου ποσού και το υπόλοιπο της ρύθμισης από 3 έως 12 δόσεις.
·         Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι έχουν αυξήσει τα τιμολόγια για επαγγελματίες και μικρές βιομηχανίες, σειρά θα πάρει το ρεύμα των νοικοκυριών. Η ΔΕΗ στο όνομα της μη ρευστότητας προχωρεί σε αυξήσεις λογαριασμών για όλους τους καταναλωτές, λόγω της αύξησης του κόστους των ρύπων.
·         Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που έθεσε η Κυβέρνηση – Ε.Ε., πάνω από 230.000 καταναλωτές έχασαν το δικαίωμα υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ένας στους τρεις ή το 35% από τους μέχρι πρότινος 700.000 δικαιούχους Κ.Ο.Τ. πρόκειται να δουν μέσα στο Φθινόπωρο, το λογαριασμός τους να εκτινάσσεται με αυξήσεις μέχρι 42%.
·         Το μπαράζ διακοπών ρεύματος και τις δήθεν ρυθμίσεις.

ΖΗΤΑΜΕ
1)            Να σταματήσουν να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, συνανθρώπους μας.
2)            Να γίνουν γενναίες διαγραφές χρέους σε μακροχρόνια ανέργους και ευπαθείς ομάδες, όπως και γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών τους, με την αναγκαία περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν.
3)            Να σταματήσει άμεσα η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να γίνουν φτηνά τα τιμολόγιά της που έχουν υπερδιογκωθεί, για να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της.

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ