Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΑΣ- Κυψέλη Αγρινίου: Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στη συγκέντρωση για τη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο χώρο του μνημείου, στο χωριό Κυψέλη. Ο Μ. Βλάχος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας. 
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη των μονοπωλίων. 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΚΑΠ της ΕΕ που... αποτελεί εργαλείο για πιο γρήγορη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, από όλους όσοι συμφωνούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, ψήφισαν τα μνημόνια και τους άλλους αντιλαϊκούς νόμους.Τη σκληρή πραγματικότητα, τη φτώχεια και μείωση εισοδήματος δεν μπορούν να την κρύψουν τα πανηγύρια και τα ψέματα που μας λέει με περίσσιο θράσος κατάμουτρα η κυβέρνηση, περί τέλους των μνημονίων και εξόδου από την κρίση. 

Οι εξαγγελίες δε του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ έρχονται να «χρυσώσουν το χάπι» των μεγάλων ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, Παρά τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης, η όψιμη και περιορισμένη ελάφρυνση δεν μπορεί να εξισορροπήσει τις τεράστιες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, αλλά ταυτόχρονα, με την κίνηση αυτή έρχεται να «προλάβει» τις νέες αντιδράσεις που θα προκαλέσει η νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και σε αγρότες από την 1/1/2019 ενώ να επισημάνουμε ότι η όποια ελάφρυνση θα αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών. 

Σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα έρχονται να προστεθούν η ασυδοσία του καρτέλ γάλακτος που από ότι φαίνεται ετοιμάζεται να προβεί σε μειώσεις της τιμής γάλακτος πολύ ποιο κάτω από το κόστος παράγωγης που θα έχει άμεσο αποτέλεσμα να συρρικνωθούν οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι. Την ίδια στιγμή έχουμε απλήρωτα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, απλήρωτες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, απλήρωτους καπνοπαραγωγούς, και απλήρωτους κτηνοτρόφους από γαλακτοβιομηχανίες που προστίθεται στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο, την ίδια ώρα που οι βιομήχανοι και εφοπλιστές παίρνουν φθηνό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο (τράνζιτ). 

Φτάνει πια με την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Όσο τους επιτρέπουμε, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ακολουθούν σε βάρος μας. Ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και στον ίδιο δρόμο του αγώνα σε καλούμε να βαδίσεις μαζί μας γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε να πληρώνεται με ψίχουλα ο κόπος και ο ιδρώτας μας, δεν συμβιβαζόμαστε με το ξεκλήρισμα μας για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εμείς σύγχρονοι κολίγοι ζώντας στη φτώχεια και την ανέχεια. 

Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάρουμε, μαζικά και δυναμικά, μέρος στη συγκέντρωση για τη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο χώρο του μνημείου στην Κυψέλη.

Η θυσία του αγωνιστή Μήτσου Βλάχου μας δείχνει το δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ