Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Κατσούλης - Καρατσόλης: Ακριβή (20.000 €), η μελέτη της φτώχειας στο δήμο μας!

Στις 27 Ιουλίου η δημοτική πλειοψηφία ενέκρινε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο «την αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας», αυτή τη φορά του «Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού». Προηγήθηκαν και...
άλλες πιστοποιήσεις «αδυναμίας» εκτέλεσης δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες οδήγησαν και οδηγούν σε αναθέσεις αυτών των υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Αυτή τη φορά η «αδυναμία» αφορούσε στην εκπόνηση μελέτης καταπολέμησης της φτώχειας στο δήμο μας, η οποία ακολούθως θα συμβάλει στην ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τρεις ημέρες πριν την απόφαση του Δ.Σ., στις 24 Ιουλίου 2018, με απόφαση δημάρχου είχε εγκριθεί η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης της παραπάνω υπηρεσίας. Μάλιστα στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται πως «η αξιολόγηση της εν λόγω προμήθειας θα διενεργηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου χωρίς να απαιτείται η συγκρότηση συλλογικού οργάνου, όταν γίνει η παραλαβή της». Δηλαδή η υπηρεσία που «αδυνατεί» να εκτελέσει τη μελέτη, κατόπιν θα έρθει να την αξιολογήσει ώστε να πληρωθεί αυτή, αποφεύγοντας τα «συλλογικά όργανα»!
Σήμερα 4/9/2018, με απόφαση δημάρχου ανατέθηκε έναντι ποσού 20.000 € η μελέτη στην εταιρεία «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ), οι λεγόμενες και ως εμπορικές  «εταιρείες του ενός ευρώ» θεσπίστηκαν το 2012, αλλά αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των ασφαλιστικών εισφορών, αφού στις ΙΚΕ τις ασφαλιστικές εισφορές καλείται να πληρώσει μόνο ο διαχειριστής, με αποτέλεσμα αυξημένο ποσοστό κέρδους σε σχέση με τις άλλες εταιρείες (ατομικές, ομόρρυθμες κ.α.).
Προφανώς ο δήμαρχος αξιολόγησε θετικά την πολυετή εμπειρία και επαρκή τεχνογνωσία της εν λόγω εταιρείας και της ανέθεσε ταχύτατα τη μελέτη έναντι των 20.000 €. Αναζητήσαμε στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία και δυστυχώς «δεν πέσαμε από τα σύννεφα», αφού πλέον οι κινήσεις του κ. Καραπάνου είναι απολύτως ερμηνεύσιμες.
Η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη και συστάθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα, στις 18 Ιουλίου 2018. Επομένως έχει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα δημοτικά λαγωνικά την ανακάλυψαν πριν ακόμη βγει στην αγορά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Η εταιρεία εμφανίζει ως διαχειρίστρια Ολλανδό υπήκοο (το όνομα της μπορεί να δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο), συστάθηκε δε με το ιλιγγιώδες ποσό των 200 ατομικών μεριδίων, αξίας 10 € έκαστο, ήτοι συνολικού ποσού 2000 €. Δηλαδή μια παντελώς άγνωστη και χθεσινή εταιρεία, με κεφάλαιο 2000 € θα εισπράξει «με το καλημέρα» δημοτικό χρήμα ύψους 20.000 €!
Απαιτούμε από τον κ. Καραπάνο, πριν προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες μας, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εν λόγω εταιρεία καθώς και την αιτιολογία στην οποία στηρίχθηκε για την ανάθεση αυτή.
Έχετε τρεις ημέρες περιθώριο. Κατόπιν προβλέπεται θύελλα…

Κατσούλης Παναγιώτης
Καρατσόλης Παντελής
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ