Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


«Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.» Αυτές είναι οι....
Αρμοδιότητες των ΕΔ σύμφωνα με το Ν. 2292/95 άρθρο 1, παρ. 1.
Ας θυμηθούμε λίγο την 28η Οκτωβρίου του 2014 όταν οι ΕΔ είχαν βγει για να φυλάξουν τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της Παρέλασης στην Εθνική επέτειο του ΟΧΙ με όπλα που δεν είχαν σφαίρες αλλά ούτε είχαν σφαίρες μαζί τους. Η τότε αντιπολίτευση Σύριζα ΚΚΕ και λοιπά συμπαρομαρτούντα κόμματα είχαν κάνει έντονη διαμαρτυρία. Επίσης πολύ έντονη ήταν και η διαμαρτυρία στο Εσωτερικό των ΕΔ. Σήμερα δεν ακούμε τίποτα από κανέναν, γιατί φυσικά είναι όλοι μαζί στο κόλπο της μετατροπής της Οικονομικής Κατοχής από ΕΕ και ΝΑΤΟ σε Στρατιωτική Κατοχή, αρκεί αυτοί να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα από το κατοχικό Καθεστώς.  
Να θυμίσουμε επίσης την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ σχετικά με τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση στη Βουλή στις 14/6 φέτος, πως καθόριζε την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».
Ας πάμε τώρα παρακάτω να δούμε τι ακριβώς έγινε στη ΔΕΘ το Σάββατο 9/09/2018. Είδαμε μια μονάδα ειδικών δυνάμεων με πλήρη πολεμικό φόρτο και μάλιστα με πολεμικό φόρτο που δεν έχουν οι μονάδες στα σύνορα, με κρυμμένα τα πρόσωπά τους, όπως ακριβώς κάνουν οι δυνάμεις που βρίσκονται σε εχθρικό έδαφος και ασκούν κατοχή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν Έλληνες οι στρατιώτες αυτοί ή Αμερικανοί με στολές που πάνω είχαν την Ελληνική σημαία και όχι το Εθνόσημο, που αποβιβάστηκαν από τη Ναυαρχίδα του 6ου Στόλου του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε ελλιμενιστεί στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Όποιο από τα δύο και να συμβαίνει όμως αυτό αποτελεί Ανοιχτό Στρατιωτικό Πραξικόπημα. Γιατί αν μεν οι Στρατιώτες αυτοί ήταν Έλληνες τότε με βάση ποιο άρθρο του Συντάγματος βγήκαν από το Στρατόπεδο και άσκησαν αστυνομική υπηρεσία; Αν πάλι ήταν Αμερικανοί με ποιο δικαίωμα και με βάση ποιο άρθρο του Συντάγματος και με ποιο νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή αποβιβάστηκαν με πλήρη πολεμικό φόρτο ενάντια στον Ελληνικό Λαό; Ρητορική είναι η Ερώτηση βέβαια γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε απάντηση από κανέναν. Ούτε από τη Φυσική Ηγεσία των ΕΔ (αυτή η πράξη διώκεται ποινικά ως προδοσία και κατάλυση του πολιτεύματος) ούτε βέβαια από την Πολιτική. Ας μην ξεχνάμε ότι το Δεκέμβριο του 2008 προ Κατοχής Δηλαδή είχε ζητηθεί από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κατεβάσει το Στρατό στο δρόμο για αστυνόμευση και αυτός βέβαια τιμώντας τον όρκο του δεν το έκανε μιας και ήταν τόσο ενάντια στο Σύνταγμα όσο και στο Στρατιωτικό κανονισμό ο οποίος προβλέπει ότι όταν δέχεσαι εντολή που είναι ενάντια στον όρκο σου τότε αρνείσαι να την εκτελέσεις. Όπως επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι και το 2007 ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω των πυρκαγιών στη Πελοπόννησο, να υπογράψει να κηρυχτεί η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να βγει δηλαδή ο Στρατός στο Δρόμο για αστυνόμευση, τότε και οι Αρχηγοί και ο Πρόεδρος είχαν αρνηθεί. Μάλιστα ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ φέρεται να είχε χαρακτηρίσει τον Μειμαράκη και τον Καραμανλή «Προδότες» που τόλμησαν να σκεφτούν την παρουσία του Στρατού στους δρόμους για Αστυνόμευση. Γύρισαν το Στρατό προ χούντας την εποχή του ΙΔΕΑ μόνο που τώρα ο ΙΔΕΑ δεν είναι παράνομος αλλά είναι το επίσημο δόγμα του Ελληνικού στρατού που εκπορεύεται από τον Υπουργό την Κυβέρνηση δηλαδή αλλά και τους Αρχηγούς μιας και δεν έφεραν καμία αντίρρηση.     
Μετά από όλα αυτά ποια ακριβώς ήταν η αποστολή τους στην Έκθεση; Ποιον προστάτευαν; Μήπως την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος; Ασφαλώς και ΟΧΙ. Μήπως την Εθνική Κυριαρχία; Ασφαλώς και Όχι. Τότε τι ακριβώς Προστάτευαν; Περιμένω να δω τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως του ΚΚΕ και της ΧΑ, αν θα θέσουν δηλαδή θέμα στη Βουλή για την κάθοδο του Στρατού στους δρόμους ή όχι.
Αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί την ίδια μέρα αν υπήρχε σοβαρή Δικαιοσύνη που τιμούσε τον όρκο της. Δυστυχώς όμως η Ελληνική Δικαιοσύνη κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου, όπως έκανε πάντα δηλαδή, στα μεγάλα θέματα στα οποία έπρεπε να έρθει σε κόντρα με την Εξουσία. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε υπό Ξένη Κατοχή.
Ας πάμε στην ουσία του θέματος τώρα. Αυτό που είδαμε στη ΔΕΘ είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση των νέων ειδικών δυνάμεων του στρατού, που δεν έχουν ως αποστολή την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μισθοφόρους, όπου δεν έχει καμιά σημασία το εθνόσημο κι ο όρκος προς την πατρίδα.
Ουσιαστικά στη ΔΕΘ το Σάββατο εμφανίστηκε αυτό που ήταν κρυφό μυστικό από όλους. Επί Ηγεσίας ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου (2013) είπε εκπονηθεί το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των ΕΔ, το οποίο βέβαια τελούσε σε πλήρη άγνοια της Βουλής. Δηλαδή ποτέ δεν άλλαξε ο σκοπός ύπαρξης των ΕΔ σύμφωνα με το Σύνταγμα  αλλά άλλαξε στα μουλωχτά. Το νέο αυτό δόγμα ήταν η μετάλλαξη των ΕΔ σε δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να εφαρμόσουν στρατιωτική ισχύ, δηλαδή όπλα, εναντίον και του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή του Ελληνικού Λαού.
Ιδού τι αναφέρει το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των ΕΔ το οποίο επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό και στον ποιο αδαή δεν ψηφίστηκε ποτέ από τη Βουλή των Ελλήνων:  «ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΔ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ»  «Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεισφέρουν στο πλαίσιο επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας συμμορφούμενες με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Μερικές δραστηριότητες αυτού του τομέα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανόν να απαιτήσουν την εφαρμογή Στρατιωτικής Ισχύος. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επιχειρήσεις για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός της χώρας, όπως της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης, της ασφάλειας μεγάλων αθλητικών οργανώσεων κλπ...». Το συγκεκριμένο δόγμα το είχε δημοσιοποιήσει η ιστοσελίδα Δέσμευση στις 12/6/2016 και το οποίο δεν διαψεύστηκε από κανέναν. Ούτε από τη Στρατιωτική ούτε από την Πολιτική Ηγεσία των ΕΔ.
Όμως για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή έπρεπε να μεταλλαχθεί το Στρατιωτικό Προσωπικό των ΕΔ της χώρας. Με αυτό το τρόπο άρχισε η αποψίλωση των μονάδων φύλαξης των Συνόρων χάνοντας τη μαχητική τους ικανότητα. Τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ υποβαθμίζονται συνεχώς έτσι ώστε να οδηγηθούν ή στην αποστρατεία ή να αποδεχθούν ως μόνη προοπτική τους την μετατροπή τους σε μισθοφόρο που δεν νοιάζεται για τη Πατρίδα του και το λαό του, ούτε για τον όρκο του αλλά μόνο για το  μισθό και η σύνταξή του.  Και αυτό φάνηκε ότι το κατάφεραν από το ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχαν παραδώσει σε ομηρία δύο συναδέλφους τους στους Τούρκους επί ένα εξάμηνο και δεν βγήκε ούτε κιχ ούτε από τα εν ενεργεία ούτε από τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ.
            Φέτος η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με τις δυνάμεις των μισθοφόρων της στην άσκηση Bright Star  από 8-20 Σεπτεμβρίου για να αποκτήσει εμπειρία για το νέο είδος ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον των λαών. Όπως άλλωστε το είδαμε να εξελίσσεται στη Λιβύη, τη Συρία, τη Μουσούλη, τη Γάζα, την Υεμένη, αλλά και στο Σινά, όπου η στρατιωτική δικτατορία της Αιγύπτου εξοντώνει μαζικά τους Βεδουίνους.
Όλοι φανταζόμαστε ότι οι μισθοφόροι του μεταλλαγμένου ελληνικού στρατού, που τόσο θαυμάσαμε στη ΔΕΘ, θα αποκτήσουν όλη την αναγκαία εμπειρία ώστε να δολοφονούν εν ψυχρώ και μαζικά αμάχους, αδέρφια, μάνες, παιδιά, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι παγκόσμιες αγορές και τα συμφέροντα των μεγάλων. Όπως άλλωστε προβλέπει ρητά και το νέο δόγμα στρατιωτικής ισχύος του κ. Κωσταράκου.
Κάπως έτσι η μνημονιακή κατοχή μετεξελίσσεται όπως άλλωστε το είχε προβλέψει από το 2012 το Ε.ΠΑ.Μ. και το λοιδορούσαν όλοι, σε στρατιωτική κατοχή της Ελλάδας με δυνάμεις που μπορεί να φέρουν ψηλά στον ώμο τους την ελληνική σημαία, αλλά το εθνόσημο δεν τους λέει απολύτως τίποτε. Υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Κι όλοι εμείς δεν είμαστε παρά …ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι, όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι της Σωτηρίας Μπέλλου.

ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΕΛΟΣ  Ε.ΠΑ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ