Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στις Ελληνικές Αλυκές περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Στις Ελληνικές  Αλυκές  περιόδευσε την Δευτέρα, κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας, καθώς  η συγκυβέρνηση....
ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας  την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων βγάζοντας μαζικά στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης, θάλασσας  και περιουσίας. Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν γλίτωσαν ούτε οι «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ» που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση τους. Επίσης  στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, απασχόλησε ότι για μία ακόμα φορά θα πληρώσουν ασήκωτα βάρη για να έρθει η περιβόητη «ανάπτυξη», δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων είπε:
«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε επιχειρηματίες. Η αξιοποίησή του πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού με κεντρικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των περιοχών που βρίσκονται οι αλυκές. Θα τις αξιοποιεί και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που θα τους προστατεύουν από εργατικά ατυχήματα που δυστυχώς έχουμε σε αυτούς τους χώρους.
Για το ΚΚΕ οι «Ελληνικές Αλυκές» πρέπει να περάσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, και μαζί με τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την ευημερία του λαού.
Το ΚΚΕ όμως ταυτόχρονα προβάλλει στόχους που αφορούν τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες, την ώριμη δυνατότητα πραγματοποίησής τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίησή τους. Για να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική, το ΚΚΕ δίνει καθημερινές μάχες. Καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμπορευτούν μαζί του για την συγκρότηση της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και μονομερή διαγραφεί όλου του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ