Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την αξιοποίηση των Kαπναποθηκών των Αδερφών Παπαπέτρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Γιώργος Παπαναστασίου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Η κ. Κονιόρδου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην περιοχή, ζήτησε να περιηγηθεί στο αρχαίο Θέατρο της....Στράτου και κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αγρινίου επισκέφθηκε τις Αποθήκες Παπαπέτρου.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου επανέφερε το αίτημα για την αξιοποίηση του κτιρίου και απέσπασε την δέσμευση της Υπουργού για εξέτασή του. Ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Αποθήκες των Αδερφών Παπαπέτρου είναι ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου και ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ένα στολίδι στο κέντρο του Αγρινίου χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από το 1996 που πέρασε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την συντήρηση και την αξιοποίησή του. 
Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανακαίνισης του κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το 1992. Η κ. Κονιόρδου κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την στέγαση του Διαχρονικού Μουσείου και με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με τους συνεργάτες της όλες τις λεπτομέρειες. 
Νωρίτερα θέλησε να επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της Στράτου όπου και δήλωσε ικανοποιημένη από το συστηματικό έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με χαρά έμαθε ότι, στον συγκεκριμένο χώρο, έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις που το κοινό αγκάλιασε με ενθουσιασμό». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ