Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΕΚ: Λίγο πριν την εκλογή αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ - Αλήθειες και Ψέματα

Α.Ε.Κ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
Ως Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών, που συμμετέχουμε στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2017 για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ύστερα από την δημοσίευση των υπόλοιπων ψηφοδελτίων, δηλώνουμε ότι για μια ακόμη φορά «οι μάσκες έπεσαν».
Η παλιάς κοπής κυβερνητική «ΔΑΚΕ», πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ. Για μια ακόμη φορά παρουσιάζουν ένα ψηφοδέλτιο με μεγάλο....
αριθμό κομματικών μελών της ΝΔ, για την αλίευση περισσότερων ψήφων, όταν οι περισσότεροι εξ αυτών, ούτε που ξέρουν κατά που πέφτει η ΕΛΜΕ. Όταν, αν και 1η συνδικαλιστική δύναμη, αρνήθηκαν να αναλάβουν τη θέση του Προέδρου στην ΕΛΜΕ και αρκούνται σε δευτερεύοντα ρόλο αδιαφορώντας για την λειτουργία του σωματείου. Όταν μετά την εκλογή τους παραιτούνται για να μην πάρουν θέση στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ποτέ δεν καταφέρνουν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις και τα τρία μέλη μαζί. Όταν στην ΟΛΜΕ ακόμα και τώρα 23-5-2017 ο εκπρόσωπος της «ΔΑΚΕ» ανέπτυξε τη "νέα" θέση της για την επιλογή των στελεχών (δ/ντων κλπ). Πρόκειται για την περίφημη "Σχολή Στελεχών" που διαφημίζει εδώ και περίπου 2 1/2 χρόνια. Κατά τα άλλα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι παραμένουν στις θέσεις τους περιφερειακοί, δ/ντες εκπαίδευσης & σχολικοί σύμβουλοι ενώ η κυβέρνηση επιλέγει να αλλάξει μόνο τους δ/ντες σχολείων. Όταν την εποχή των διαθεσιμοτήτων είχαν χαθεί από παντού, τώρα βιάζονται για τα δικά τους παιδιά. Βέβαια οι συνάδελφοι του παλιού κυβερνητισμού περιμένουν να αναλάβει ξανά την εξουσία το κόμμα τους (ΝΔ) για να μας περιποιηθούν κατάλληλα ως συνέχεια του κράτους, όπως λένε…. Για αυτή τους την «(α)συνέπεια» και τον κομματικό τους ίστρο πρέπει να τους αψηφήσουμε. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλέον, εκτός τις συλλογικές μας αποφάσεις και τους αγώνες του κλάδου.  

Ο νέος κυβερνητισμός της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι αναγκάζονται άνθρωποι με συμμετοχή στο κίνημα να απολογούνται για την φιλελεύθερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και κόντρα στα συμφέροντα όχι μόνο του κλάδου αλλά και της Κοινωνίας. Οι αυταπάτες τους (ρεφορμισμός) έχουν καθηλώσει την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ κεντρικά και δεχόμαστε το ένα μέτρο κοντά στο άλλο. Έχουν σοβαρές ευθύνες για τις στρεβλώσεις των θέσεων του κλάδου και η σύγχυση που έχουν σκορπίσει στο κλάδο σε πολλά θέματα όπως η Μαθητεία, ΕΠΑΛ, Νέο Λύκειο είναι πρωτόγνωρη. Αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και την κατάρρευση του δημόσιου σχολείου. Διαβάζοντας την διακήρυξη της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» νοιώσαμε ένα… κενό από το νεομοντερνισμό στη συγγραφή «παραμυθιών». Πράγματι οι συγγραφείς της ανακοίνωσή τους ως τεχνοκράτες και «ουδέτεροι», όπως θέλουν να παρουσιάζονται αυτοί οι συνάδελφοι, πρέπει να έχουν επηρεαστεί στην παιδική τους ηλικία από τους «μύθους του Αισώπου» και ως νέοι «αλχημιστές» μας παρουσίασαν ένα πόνημα για να «ξεγελάσει» τους πνευματικούς χειρώνακτες του 21ου αιώνα. Καλώντας τους μάλιστα να διαμαρτύρονται δυνατά… από «μέσα» τους. Δεν καταλάβαμε αυτό το «επικοινωνιακές κραυγές», που απευθύνεται και τι τους φοβίζει. Τους θυμίζουμε όμως από το συγκλονιστικό έργο του Μ. Λουντέμη για τα βασανιστήρια στην εξορία της Μακρονήσου: «Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι». Ας διαβάσουν και λίγο αιρετική λογοτεχνία. Καλό θα τους κάνει.

Για το «ΠΑΜΕ» έχουμε πει και γράψει πολλά. Η κατάσταση είναι παγιοποιημένη. Δεν επιθυμούμε να επανέρθουμε όσο οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν την πολιτική συγκυρία και τα νέα καθήκοντα της Εκπαιδευτικής Αριστεράς στην ΟΛΜΕ. Η ομφαλοσκόπηση και ο αναχωρητισμός έχουν κυριαρχήσει στις γραμμές τους και είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους, αν και ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να υπάρξει η στροφή στην πολιτική τους στρατηγική, για τη συγκρότηση ενός πραγματικού Παλλαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της μισθωτής εργασίας και όλων των καταπιεσμένων κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς υπεροχές και αποκλεισμούς.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους της νεοεμφανιζόμενης «ΑΑΡΕ» (ΛΑΕ), ότι αν και απόντες από τη ζωή της ΕΛΜΕ, οι μεθοδεύσεις, οι ψίθυροι και η μισή αλήθεια, για καθαρά κομματική καταγραφή δεν ανήκουν στην ηθική της αριστεράς. Άλλα λένε στα λόγια και άλλα κάνουν στην πράξη. Ποτέ δεν έκαναν καμιά πρόταση συνεργασίας μαζί μας και η Α.Ε.Κ. την απέρριψε, όπως σκόπιμα διαδίδουν, ψαρεύοντας έτσι στα θολά νερά. Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να λένε ότι το ψηφοδέλτιό τους είναι της «ειδικής αγωγής», ενώ οι περισσότεροι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό. Ακόμα και έτσι να ήταν όμως έχει ο κλάδος ανάγκη από ένα ακόμα συντεχνιακό ψηφοδέλτιο; (βλέπε και «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»). Μπορεί ο στόχος να είναι να σωθεί ένας και μόνο κλάδος, ακόμα και εις βάρος των άλλων, και όχι η αναβάθμιση όλου του Δημόσιου Σχολείου;
Για να μην ξεχνιόμαστε οι συνάδελφοι αυτοί κατέβηκαν μαζί με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ=ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ, ενώ στην ΕΛΜΕ δεν ασχολήθηκαν καν αν και τους προτείναμε ακόμα και κοινή κάθοδο. Τώρα ως προς τι όλο αυτό το όψιμο ενδιαφέρον; Οι συνάδελφοι αυτοί φορούν το πανωφόρι του «καλού» ΣΥΡΙΖΑ και αναδύουν έναν ξεπερασμένο πολιτικό αμοραλισμό και έναν παραγοντισμό πολιτευτών χειρίστου είδους, που πρώτα και κύρια ακυρώνει ορισμένους από αυτούς και την όποια παρουσία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα δυστυχώς κάνουν κακό στην ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων αφού τις διασπούν και ρίχνουν νερό στο μύλο της ΔΑΚΕ για να αναγορευτεί κυρίαρχη δύναμη τουλάχιστο τοπικά.

Καλούμε Όλους τους Αγωνιστές Ανυπότακτους Καθηγητές, Μαζί με τα Δεκάδες Σχήματα και Χιλιάδες Συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, που αναζητάνε μια άλλη ΟΛΜΕ, που θα οδηγήσει τον Κλάδο σε Μαζικούς και Αποτελεσματικούς Αγώνες αλλά και θα βάλει μπροστά το αίτημα για ένα Άλλο δημόσιο Σχολείο, ενιαίο, και δωρεάν, 14χρονο, ανοιχτό, ελκυστικό, λειτουργικό, σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, με καλοπληρωμένο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις δομές, δημοκρατικό, κριτικό και μοντέρνο, να συμπορευτούμε ειλικρινά. Για την αναγέννηση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το τι είναι δυνατό και τι αδύνατο!

Προσωπικές επιλογές και συμπεριφορές δεν μας αφορούν. Όλοι κρινόμαστε.

Η περιχαράκωση και η ανθρωποφαγία δεν οδηγούν πουθενά και η αριστερά τα πληρώνει ακόμα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα στην ΟΛΜΕ και να εμποδίσουμε ξανά την ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την ΔΑΚΕ να ρίξουν Μαύρο στην Ιστορικότερη Ομοσπονδία του Δημοσίου και βάζουν πλάτη, ώστε ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων εκπαιδευτικών να οδηγηθεί στη κινητικότητα και τελικά στην απόλυση.
Για να μπορέσει το ρεύμα μας να γίνει Πλειοψηφικό και να Διεκδικήσει όλα αυτά, χρειάζεται όλους τους Ανυπότακτους και αδέσμευτους Καθηγητές που δεν χρωστάνε σε κανέναν, που αποστρέφονται το υποτακτικό ρόλο των κομματικών κυβερνητικών ψηφοδελτίων και την μοναξιά της δεδομένης και ακίνδυνης αριστεράς. Να αποκρούσει την επίθεση που δεχόμαστε στα κεκτημένα από ΕΕ-ΔΝΤ και από όλες τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις. Το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε, χτυπάει τους συνταξιούχους συναδέλφους (γύρω στα 200 ευρώ κάτω στον καθέναν από το 2019) κι όλους εμάς με τη μείωση του αφορολόγητου (40 ευρώ κάτω). Συνεχίζει επίσης την πολιτική των περικοπών και της αδιοριστίας μέσω της διατήρησης θηριωδών πλεονασμάτων για τα επόμενα 4 χρόνια. Ενώ τα «αντίμετρα»- ψίχουλα που προτείνει (ανάμεσα στα οποία και μείωση φόρου επιχειρήσεων!!!) ξέρουμε πολύ καλά ότι θα παρθούν πίσω στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων, όπως παίρνεται πίσω τώρα η περσινή Κατρουγκάλειος «Προσωπική Διαφορά». Στρώνει το έδαφος για την επερχόμενη Αξιολόγηση-Χειραγώγηση, το Νέο Λύκειο, Μαθητεία, Κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, Ανυποληψία και Κατάργηση Υποδομών Ε.Ε.Α. κι άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που ήρθαν στις αυλές των σχολείων μας!

Να το πάρουν επιτέλους απόφαση οι Συνάδελφοι ότι μέσα στο Μνημόνιο (άρα και μέσα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τίθενται τέτοιοι σκληροί όροι-δείτε το Βατερλό στο Eurogroup), δεν υπάρχει σωτηρία Χρειάζεται Ρήξη για να Ανατραπούν αυτές οι Πολιτικές.

Όμως δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο του κυβερνητικού αλλά και κομματικού συνδικαλισμού που με τον διασπαστικό του ρόλο δίνει αέρα στις μνημονιακές δυνάμεις του δικομματισμού που μας έφεραν σε αυτήν την άθλια κατάσταση, καθώς και στην «πρώτη φορά αριστερά» που δίνει τα ρέστα της να καθιερωθεί ως «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη»!

«Οι Δυνατοί Αέρηδες Θέλουν Μεγάλες Κόντρες»
Στη Νέα Επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να Απαντήσουμε με Αγώνες!
Να Πάρουμε την ΟΛΜΕ στα Χέρια μας!
Να Ανατρέψουμε τα Σχέδια της Κυβέρνησης και των Δανειστών!
ΟΧΙ στις Απολύσεις των Συναδέλφων Αναπληρωτών!
Να Ζούμε με Αξιοπρέπεια από το Μισθό μας!
Η Α.Ε.Κ. Δικαιούται και Είναι Ανάγκη να Εκλέξει Αντιπρόσωπο στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Αγρίνιο, 24-5-2016. Α.Ε.Κ. – Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ