Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγρινίου για συζήτηση θέματος στη συνεδρίαση της 21.11.2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου 
Στο Δήμο Αγρινίου και στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, τα ποσοστά ανεργίας έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις. Είναι πολλές οι οικογένειες που δεν έχουν...
ούτε έναν εργαζόμενο. Χιλιάδες άνεργοι, αρκετά χρόνια μετά την απόλυσή τους, είναι χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς ασφάλιση, υποχρεωμένοι να ψάχνουν το μεροκάματο σε κακοπληρωμένες δουλειές, να περιμένουν τη σειρά τους στα οχτάμηνα, πεντάμηνα και δίμηνα ανακύκλωσης της ανεργίας. Το πρόβλημα της ανεργίας όμως δεν αφορά μόνο τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Αφορά και κάθε εργαζόμενο, κάθε άλλη οικογένεια που εξακολουθεί να τα βγάζει πέρα λιγότερο ή περισσότερο δύσκολα. Κι αυτό γιατί η ανεργία εκτός από συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αποτελεί και όπλο για τον εκβιασμό των εργαζόμενων προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς, διευρυμένα ωράρια, εντατικοποίηση, καθυστερήσεις στις πληρωμές, απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.οκ. 
Ο Δήμος Αγρινίου οφείλει και μπορεί άμεσα και έμπρακτα να βρεθεί στο πλευρό των ανέργων και των οικογενειών τους και να συμβάλει στη λήψη μέτρων ανακούφισής τους. 
Επειδή στη συνεδρίαση της 21.11.2016 έχουν προγραμματιστεί για να συζητηθούν ως θέματα 8, 9, και 10 αντίστοιχα της ημερήσιας διάταξης, ο καθορισμός συντελεστή δημοτικού φόρου 2017, ο καθορισμός τέλους ακίνητης περιουσίας 2017 και ο καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2017, προτείνουμε και ζητούμε την στην ίδια συνεδρίαση συζήτηση και λήψη απόφασης για μείωση 50% στους συντελεστές και στα ποσά όλων των ανωτέρω δημοτικών φόρων και τελών έτους 2017 για κάθε άνεργο και άνεργη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου

Τίμος Παπανικολάου

Πελοπίδας Αντωνάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ