Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Παράνομο το παζάρι στον Κουβαρά- θα προσφύγουμε νομικά»

Παράνομη  για πολλούς λόγους χαρακτηρίζει τη λειτουργία εμποροπανήγυρης στον Κόμβο Κουβαρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, όπως παράνομη χαρακτηρίζει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για να διεξαχθεί και φέτος το παζάρι, παρά την....
ακύρωση της περσινής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑ στην επιστολή του που κοινοποιείται σε Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη, Α/Δ Ακαρνανίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας,» (δείτε στο τέλος τον πίνακα των παραληπτών), θα ασκήσουν  όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών τους και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της παράνομης  αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης».
Αναλυτικά η επιστολή:
Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε και φέτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά την ρητή ΑΚΥΡΩΣΗ της περσυνής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. απόφασης  154060/6944/2-12-2015) την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον κόμβο Κουβαρά της Τ.Κ. Φυτειών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας ,θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών μας και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης.
Κύριοι  
Επειδή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το εν λόγω ΄΄ΠΑΖΑΡΙ ΄΄ στήνεται και πραγματοποιείται ετσιθελικά, αυθαίρετα και πέρα από κάθε έλεγχο νομιμότητας ως προς:
  • τις ημερομηνίες διεξαγωγής του
  • τις συνθήκες υγιεινής
  • τα μέτρα πυρασφάλειας
  • τα μέτρα τροχαίας και οδικής ασφάλειας
  • την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
  • προστασίας του καταναλωτή
  • φορολογικής νομιμότητας κλπ.
Σας ΖΗΤΑΜΕ οι αρμόδιες υπηρεσίες σας να διενεργήσουν τους ανάλογους ελέγχους από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2016) και για όσο διάστημα αυτό θα διεξάγεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου,  έχει θεσμική υποχρέωση να σας τονίσει τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες σας ώστε με την έγκαιρη παρέμβασή σας να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα σε μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η διεξαγωγή της.
                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
               
        ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                         ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΧΑΙΔΩ                                    


Προς: - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

- Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλνίας κ. Σταρακά


- Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου 

- Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας

- Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου

- Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου 

- Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου 

- Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας 

- Δ.Ο.Υ. Αγρινίου

- IKA Αγρινίου

- ΙΚΑ Αμφιλοχίας 

- Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αγρινίου

- Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής

Κοιν.: - Δήμος Αγρινίου

- Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας 

- Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων

- Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ