Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ποιός θα τολμήσει να διαμοιράσει σε τιμάρια το ΠΑΣΟΚ;

Η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου που έλαβε διαστάσεις, ακόμη και αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα, αφήνει… υπονοούμενα ότι θα μπορούσε να φτάσει στα άκρα. Δηλαδή, στην εκ των υστέρων και μετά από πολλά χρόνια ανατροπή της ιστορικής ρήσης του Ανδρέα Παπανδρέου ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν...............διαμοιράζεται σε τιμάρια”.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει από τη σκληρή στάση την οποία επέλεξε να κρατήσει απέναντι στον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα κουτσομπολιά, πολλές φορές και τις ευθείες καταγγελίες για κάθε άλλο παρά χρηστή διαχείριση στα οικονομικά της Ιπποκράτους.

Ο ηττημένος της εσωκομματικής μάχης του 2007 απ’ την άλλη, που έγινε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην εποχή των… μονοψήφιων εκλογικών ποσοστών και της ακόμη μικρότερης πολιτικής δυναμικής και εκλογικής απήχησης, μοιάζει επίσης αποφασισμένος να… το τραβήξει.

Αμφότεροι ξεκινούν από λάθος αφετηρίες. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να υπερασπιστεί την υστεροφημία του, την οποία στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζει με το legacy της οικογένειάς του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να “σκοτώσει” τον παπανδρεϊσμό, ώστε να κερδίσει ηγετικούς πόντους, και να δει αν μπορεί να “ψηλώσει” το ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα για αμφότερους είναι ότι το σημερινό δεν είναι… ΠΑΣΟΚ. Για να θυμηθούμε την απαξιωτική προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο αιχμή που είχε αφήσει ο Χρήστος Παπουτσής, όταν ολοκληρώθηκε η… με απευθείας ανάθεση διαδοχή στην ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ αυτό θυμίζει… ΚΟΔΗΣΟ, από τις τάξεις του οποίου προέρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ φαντάζει “πρώην μεγάλο κόμμα”. Και όσο η σημερινή αλλά και η προηγούμενη ηγεσία του αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τόσο θα επιβαρύνουν το εις βάρος τους κλίμα. Θα εξοργίζουν την κοινωνία. Και θα την απομακρύνουν ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ