Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (Π.Ε.Δ.) ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΑΛ. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 114-116
    ΤΗΛ.: 2610.270.097 FAX: 2610-273.693

    e-mail: pedde@pedde.gr
   27/11/2012
   ΨΗΦΙΣΜΑ
της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας
26 Νοεμβρίου 2012
Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου εν όψει του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και συζήτησε αναλυτικά όλες τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση , αποφάσισε τα εξής:
Εκφράζει την αγανάκτησή της για τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση και την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητά από την ΚΕΔΕ την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με την πραγματική προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπενθυμίζει την τεράστια συμβολή της αυτοδιοίκησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, με τη μείωση πόρων και δομών (Δήμων και Δημοτικών Νομικών Προσώπων), του υπήρξε η μεγαλύτερη απ’ όλους τους .....
φορείς του Δημοσίου ή της Γενικής Κυβέρνησης.
Τονίζει ότι το Μεσοπρόθεσμο, με διατάξεις όπως αυτές που αναφέρονται σε διαθεσιμότητα (απολύσεις) δημοτικών υπαλλήλων και σύσταση παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, καταργεί την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των Δήμων, ενώ η συνεχιζόμενη μείωση πόρων τους οδηγεί σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους και συμβάλλει στην παραπέρα υποβάθμιση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
Καλεί τους αιρετούς σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για την προστασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, την αξιοπρέπεια των αιρετών και τη στήριξη της χειμαζόμενης Ελληνικής Κοινωνίας.
·         Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε αντισυνταγματική διάταξη του Μνημονίου και των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που καταργούν το αυτοδιοίκητο και μετατρέπουν τους Δήμους σε μια ακόμη κρατική υπηρεσία.
·         Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων και δηλώνουμε ότι δεν θα υπογράψουμε καμία διαπιστωτική πράξη.
·         Αγωνιζόμαστε, μέσα από δομές και τις δράσεις μας, να διατηρήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη, γι’ αυτό αντιδρούμε σε περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης.
·         Είμαστε αντίθετοι στις οποιεσδήποτε αυξήσεις Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και Δημοτικού Φόρου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
·         Ζητούμε τα έσοδα που προέρχονται από πλουτοπαραγωγικές πηγές στα όρια των δήμων, να αποδίδονται στους αντίστοιχους δήμους.
·         Ζητούμε από την ΚΕΔΕ να αναλάβει πολιτικές αλλά και νομικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων.
·         Ζητούμε την παράταση μεταφοράς αρμοδιοτήτων από 1η Ιανουαρίου 2013, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Καλλικράτης, έως ότου
·         εξασφαλιστούν και διατεθούν ιδιαίτερα στους μικρούς δήμους, χρηματοδοτικοί πόροι και αντίστοιχο προσωπικό.
·         Καλούμε την ΚΕΔΕ σε συνάντηση με τις αντίστοιχες ενώσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου για αντιμετώπιση από κοινού των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση.
·         Δηλώνουμε ότι, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες, δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε ως απλοί υπάλληλοι τους Δήμους μας και να εφαρμόσουμε προειλημμένες αποφάσεις άλλων, γι’ αυτό αν δεν ανατραπεί η πολιτική απαξίωσης του θεσμού της αυτοδιοίκησης, δεν θα διστάσουμε να επιλέξουμε ως έσχατη λύση τις μαζικές παραιτήσεις όλων των αιρετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ