Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Γιώργος Βαρεμένος για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου: Καλά, πώς τα πετσοκόψατε έτσι;

Τέτοια σκηνοθεσία ούτε η Επίδαυρος το κατακαλόκαιρο δεν έχει γνωρίσει. Η ιδέα για την συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι βγήκε από το κεφάλι της υπουργού Παιδείας (όπως είχε βγει η Αθηνά από το κεφάλι του Δία) υπό την μορφή του Στρατηγικού Σχεδιασμού του... Πανεπιστημίου Πατρών, τον οποίο το υπουργείο Παιδείας -ώ του θαύματος!- αμέσως αποδέχθηκε. Έπρεπε όμως να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, το σχέδιο του οποίου τελικά εκδόθηκε και -ώ του δευτέρου θαύματος!- η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών το έκανε δεκτό με ενθουσιασμό.

Στην αυλή λοιπόν των θαυμάτων του υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών, απέμειναν μόνο δύο Τμήματα στο Αγρίνιο και αυτά με πολύ θολό μέλλον. Τα άλλα εξαφανίζονται είτε δια της συγχωνεύσεως είτε δια της οδού προς την Πάτρα. Εκτός από τα θαύματα, με το προεδρικό Διάταγμα αποκαλύφθηκε και ένα ταχυδακτυλουργικό: το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, που περιλαμβανόταν στα μηχανογραφικά, βρίσκεται δια της συγχωνεύσεως στα χωράφια της Γεωπονικής Σχολής. Και το δραματικό ερώτημα που προκύπτει για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, είναι: Καλά, πώς τα πετσοκόψατε έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ