Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο, 01-07-2021
Αρ. Πρωτ.: 62
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τη δίωξη μαθητών του 1ου Γ/σιου Αγρινίου για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτκά μέτρα του υπουργείου Παιδείας τον... Οκτώβριο 2020, περίοδο που υπήρχαν γενικευμένες μαθητικές καταλήψεις και Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:
Ζητήματα που άπτονται της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα για τους μαθητές, πάγια θέση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ότι λύνονται στα πλαίσια των παιδαγωγικών συλλογικών οργάνων και διαδικασιών εντός του πλαισίου λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του σχολείου, όπως η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, το σχολικό συμβούλιο. Η εμπλοκή άλλων φορέων πέραν της σχολικής κοινότητας για τον παιδαγωγικό έλεγχο μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.
Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, με αίσθημα ευθύνης, κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδια αρχή, που έχει επαλειφθεί της υπόθεσης να τεθεί στο αρχείο σε κάθε επίπεδο, ώστε να εξασφαλιστεί για τη νέα σχολική χρονιά η εύρυθμη λειτουργία του ιστορικότερου σχολείου του Αγρινίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ