Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος: Όχι στο αιολικό πάρκο της Βαράσοβας

Την στήριξη του στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία και εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Βάρασοβα εξέφρασε στον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.
Όπως επεσήμανε απευθυνόμενος στον κ. Γκίζα, οι ανανεώσιμες μορφές... παραγωγής ενέργειας μπορεί να είναι μια επιδίωξη με στόχο την περιβαλλοντική αποσυμφόρηση από παλαιότερες και ρυπογόνες πηγές, ωστόσο η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ακόμη περισσότερο η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Ο Κώστας Λύρος τόνισε πως στην περίπτωση του όρους Βαράσοβα λόγοι περιβαλλοντικοί, ιστορικοί και τουριστικοί που αφορούν άμεσα και τους όμορους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, συνιστούν την αναθεώρηση κι εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή. Η θέση αυτή, ενισχύεται από το πλήθος των βυζαντινών «θησαυρών» που έχουν δώσει στην Βαράσοβα το προσωνύμιο του «Αγίου Όρους» της Αιτωλίας, την μεγάλη επισκεψημότητα ειδικά τους θερινούς μήνες της γνωστής παραλίας Κρυονερίου, και το πανελλαδικό αλλά και διεθνές ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το αναρριχητικό πεδίο της. Πρόσφατα δε, εκπρόσωποι κορυφαίων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης επισκέφθηκαν την περιοχή, προκειμένου να καταγράψουν και να προβάλλουν τις διαδρομές αναρρίχησης.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση και δυσαρέσκεια στην απόφαση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προέβη σε βεβαίωση παραγωγού προς ιδιωτική εταιρεία, για εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο όρος ΒΑΡΑΣΟΒΑ της Αιτωλοακαρνανίας και εντός των ορίων του Δήμου. Το Δ.Σ. κάνει λόγο επίσης για «…ανευθυνότητα και επιπολαιότητα…» στην λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων που βλάπτουν «… την ιστορία, το περιβάλλον, τη θρησκευτική παράδοση, αλλά και το βιοπορισμό των κατοίκων από τις αναπτυσσόμενες και μάλιστα επιδοτούμενες από ευρωπαϊκά προγράμματα στο όρος εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ