Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Γ. Βαρεμένος: «SOS για τους παραγωγούς κλημεντινών»

Η αναπάντεχη ζημιά (αν υποτεθεί ότι υπάρχει κάτι αναπάντεχο στην εποχή μας) των παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνες, έχει πάρει δραματικές διαστάσεις.
 
Η αδυναμία, λόγω βροχόπτωσης, ραντίσματος των μανταρινιών ώστε να.... παραμείνουν στο δέντρο, επιτάχυνε την πτώση τους. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός υγρασίας και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, είχε ως αποτέλεσμα την πρωτόγνωρη εικόνα πληγών από μερική χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με το στίγμα μονίλια. 
Το στίγμα αυτό λέγεται και κηλίδα ύδατος, και οδηγεί στην μουμιοποίηση των καρπών. Οι πληγές απ΄ το χαλάζι πολλαπλασίασαν την μονίλια. Ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να οχυρωθεί πίσω απ’ την θέση ότι η μονίλια δεν αποτελεί φυσική καταστροφή και, άρα, δεν αποζημιώνονται οι πληγέντες παραγωγοί. 
Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει άμεσα να επιληφθεί της κατάστασης και να ενεργοποιήσει εργαλεία που υπάρχουν, ιδιαίτερα μέσα στις δραματικές συνθήκες του κορονοϊού, προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. 
Τα κονδύλια που απαιτούνται, κάθε άλλο παρά απαγορευτικά είναι. Αντίθετα, απολύτως απαγορευτική είναι η αδιαφορία των υπευθύνων, σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ