Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη... αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Παναιτωλίου

Όπως 
δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ. στο νομό 
Σπήλιος Λιβανός, ότι πληροφορήθηκε μόλις με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι θα συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ένταξη στο ΠΔΕ το... έργο “Μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παναιτωλίου”.στις προτάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ένταξη στο ΠΔΕ το έργο “Μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παναιτωλίου”.
Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου Παναγιώτη Ζήση, τον πρόεδρο της κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέα Γκορόγια, τον πρόεδρο της κοινότητας Καινούργιου Βασίλη Καραγκούνη και τον πρόεδρο της κοινότητας Νέας Αβαρώνης Παναγιώτη Δαμασκηνό.
Το σημαντικότατο αυτό αναπτυξιακό έργο έχει προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου το οποίο θα καλύπτει καλλιεργήσιμη έκταση 30.000 στρεμμάτων αντί της έκτασης του Οργανισμού των 12.500 στρεμμάτων που αρδεύεται μέχρι σήμερα.
Η κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου για την αρδεύσιμη έκταση των 30.000 στρεμμάτων στην περιοχή και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης θα περιορίσει την υποαπασχόληση, αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης στη γεωργία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών της περιοχής.
Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων θα επιτρέψει την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα θα συμβάλλει στην προστασία του υπερπολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.
Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση των έργων και από που θα ανευρεθούν, εκτός και εάν αυτά έχουν εξασφαλιστεί, αλλά από τις δηλώσεις του κ. Βουλευτή δεν φαίνεται ότι αυτά έχουν εξασφαλιστεί, από το ανάλογο τομεακό ευρωπαϊκό ταμείο, διότι μιλάμε για μεγάλου κόστους έργο και ανακαίο για την περιοχή..  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ